Home GÜNCEL Gemlik’te fidanlar toprakla buluştu.

Gemlik’te fidanlar toprakla buluştu.

- Guncellenme Tarihi: 11 Kasım 2019 20:58
3 min read
Gemlik’te fidanlar toprakla buluştu. için yorumlar kapalı
0

Türkiye’de yaklaşık 11 milyon fidan dikilmesini amaçlayan ‘geleceğe nefes’ projesi büyük bir katılımla Gemlik Asım Kocabıyık Yerleşkesinde Çam, Akasya, Sedir ve Dış Budak fidanlarını toprakla buluşturarak gerçekleşti.
Gemlik Kaymakamı Yaşar Dönmez, Garnizon Komutanı Tank Albay Sacit Sabuncu, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce, İlçe Jandarma Komutanı Barış Bozkurt ve çok sayıda kurum müdürleri ile okul öğrencileri katıldı.
Ağaç dikimi ve projeyle ilgili bilgi veren İlçe Orman İşletme Müdürlüğü Müdürü İlhan Yazgan, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen bu projede ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek toplumun orman ve çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak maksadı taşıdığını belirtirken, Türkiye genelinde yaklaşık 11 milyon fidan dikildiğini bunun 290 bin kadarının Bursa Bölgesi yani Bursa, Bilecik ve Yalova bölgesinde olduğunu ifade etti. Gemlik’te ise tören alanı dahil bu sayının 10 bin civarında olduğunu belirtti.
Gemlik Kaymakamı Yaşar Dönmez’in yaptığı konuşmasında ağaç dikmenin önemine dikkat çekerken, ağacı sadece dikmekle kalmayıp, besleyip büyütmenin de önemine değinirken, “Bizden önce bize emanet bırakılan tabiatı, bizden sonraki kuşaklara bırakmak istiyoruz” dedi. Bunun için mevcut durumu korumanın yetmediğinin altını çizen Kaymakam Dönmez, yeni fidanları yetiştirmek, geliştirmek ve büyütmek gerektiğini belirtti.
Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise, yeşil alanları arttırmanın önemine vurgu yaparken, geleceğe yapılacak en büyük yatırımlardan birinin de ağaç dikmek olduğunu belirtti. Sertaslan Gemlik Orman İşletme şefliğinin müdürlük olmasının Gemlik için sevindirici olduğunu da vurgularken, emeği geçen Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık’a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından protokol ve katılımcıları ellerindeki fidanları toprakla buluşturdu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…