Home GÜNCEL VERİLEN SÖZLER ve GÜRÜLTÜ!..

VERİLEN SÖZLER ve GÜRÜLTÜ!..

- Guncellenme Tarihi: 18 Şubat 2019 12:48
5 min read
VERİLEN SÖZLER ve GÜRÜLTÜ!.. için yorumlar kapalı
0

Seçim kampanyaları başladı. 1 milyon kişiden fazlası ilk kez olmak üzere 53 milyon 765 bin 231 kişi, 172 bin 687 sandıkta oy kullanacak..

Şimdi, en çok konuşulan konulardan olan, seçim kampanyaları ve müzikleri.

Seçim kampanyaları, Bir üniversitenin  araştırma konusu;  400 öğrenciyle bir araştırma yapan İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, seçim şarkılarının en çok trafikte duyulduğunu, melodilerin ve sözlerin akılda kaldığını ancak yüzde 85’in üzerinde oranla oy verme tercihlerinde etkisi olmadığının belirtildiğini, yüzde 70’in üzerinde de gürültü kirliliği olarak değerlendirildiğini ifade etti.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda;” seçimlerde her yere asılan parti bayrakları ve seçim otobüslerinin görüntü ve gürültü kirliliğine yol açtığını anlatarak, 31 Mart seçimlerinde AK Parti’nin bu konuda duyarlı davranacağını , İnsana saygılı bir seçim kampanyası yürütme kararı aldık. Kampanyalarımız boyunca görüntü ve gürültü kirliliği yapmayacağız. Belirlenen saatler dışında asla otobüs dolaştıramayacakları, Çok eskilerden beri yerleşmiş seçim kampanyası anlayışı var. Şehirlerimizin caddeleri, sokakları her yeri parti bayraklarıyla, afişlerle donatılır. Biz bununla ilgili bir düzenleme yaptık. Kimse buna riayet etmiyor. Partilerin ve adayların görünürlüğünü sağlamaya yönelik bu kampanya tarzı güç gösterisi olarak devam ettik. Günümüzde artık buna ihtiyaç yok. Bunu artık çok ilkel buluyoruz. Eski tarz kampanya yöntemleri şehirlerimiz kirleten, tepkiye yol açan bir hale geldi.Gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan kampanya yöntemini tamamen terk ediyoruz. Çevreye ve insana saygılı seçim kampanyası yürütme kararı aldık. Parti teşkilatı ve seçim koordinasyon merkezilerinin olduğu yere bayraklar asılabilir, bunun dışına görüntü kirliliğine müsaade edilmeyecek, belirtilen saatler dışında otobüs dolaştırılmayacak. Partilere ve adaylara çok ciddi, maddi ve manevi maliyet getiren, şehirlerimizi kağıda boğan israf kaleminden de kurtulmuş olacağız. Tasarrufu sadece devlette aramayalım, bu da tasarruf. Çevreci bir parti olarak bu hassasiyeti gösterme kararı aldık.”dedi..

Ama kendileri ilk günden başladılar.

Örneğin;  Bursa’da 50-60 minibüsle; son ses, günün her saatinde ve her yerde GÜRÜLTÜ yapmaya başladılar..

VERİLEN SÖZLER nere de kaldı?

Özellikle GENÇLERİN, en çok beğendiği ve görmek istediği seçenek :

Türkiye’de  en az karşılaşılan siyasal iletişim araçlarından olan halkla yüz yüze sohbetler ve televizyonda karşılıklı medeni bir şekilde yapacakları projeleri anlatmalarını istiyorlar. Tıpkı ilerlemiş ve gelişmiş ülkelerde olduğu gibi..

VERİLEN SÖZLERİ, ne zaman tutacağız?

Load More Related Articles
  • Adaletin Kimyası!

    Günümüzde yaşananları hepimiz izliyoruz. Siyasetçiler seçim zamanı gelince “halka inme” te…
  • Acemilik, Psikopatlık!

    Lütfen yazıyı sonuna kadar okuyunuz. Her insanın yaşamında bu iki masum kelime az olsa yer…
  • Ne Nerede Ucuz?

    Bu haberler; en çok okunur, izlenir oldu. Zengini, fakiri, yoksulu herkesim ‘pahalıktan’ ş…
Load More By Ali Özdemir
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Adaletin Kimyası!

Günümüzde yaşananları hepimiz izliyoruz. Siyasetçiler seçim zamanı gelince “halka inme” te…