Home GÜNCEL MUTLU Öğrenci, MUTLU Öğretmen!

MUTLU Öğrenci, MUTLU Öğretmen!

- Guncellenme Tarihi: 24 Ocak 2019 11:46
4 min read
MUTLU Öğrenci, MUTLU Öğretmen! için yorumlar kapalı
0

Mutlu çocuklar,  mutlu öğretmenlerle mümkün olabilir.

Uzmanlara göre; Geçmişte de ve gelecekte de öğretmenlerimiz, bizim yegâne unsurumuz.                                        Öğretmenlerimize yatırım yapmalıyız..

Eğitimimiz, her unsuruyla değişebilir, ancak öğretmen bakidir, önemi hiç azalmaz.                             Okullarda ki  başarı sırrının biraz da öğretmenlerimize ve onların eğitimlerine verdiğimiz önemden kaynaklandığını düşünmemiz gerekir.

Özel veya devlet okulların da  öğretmen olmak demek, akademik düzlemde yaratılan farkın hayata geçmesini sağlayan bir ‘eğitim lideri/koçu’ olarak görüldüğümüz yerde mesleğinizi icra etmek demektir. Kariyer ve kişisel gelişim alanlarında sizi olduğunuzdan ileriye taşıyan, güvenle güç alabileceğiniz bir ailenin üyesi olmak anlamına gelmektedir.

Öğretmenlerimizin geriye dönüp baktıklarında öğrencilerine kattıklarının mutluluğunun yanında kendileri için de güzel bir yolda yürümüş olduklarını fark etmelerini önemsemekten geçer..

Okullar da öğretmenlerimize , özgürce çalışabilecekleri ve mesleklerini icra edebilecekleri ortamlar sunulursa; Yıl içinde sürekli öğretmen eğitimlerinin yanı sıra Üniversitelerin  Eğitim Bilimleri Fakültesi yüksek lisans programları verilirse; Ayrıca tüm öğretmenlere kapsamı oldukça geniş araştırma, incelemenin yanında maaşları da iyi olursa MUTLU öğretmen profilini ortaya koyup, MUTLU  ve  BAŞARILI öğrencilere sahip olabiliriz..

Öğretmenin gelişmiş ülkeler de olduğu gibiyaşam kalitesine kadar yüksek olursa, işlerini yaparken ne kadar motive olurlarsa eğitim de o kadar başarılı olur. Toplumların can damarı eğitim, eğitimin can damarı öğretmenlerdir. Dolayısıyla öğretmenlerimize sunduğumuz olanaklar bizim onlara ve eğitimin iyileştirilmesine olan borcumuzdur..

Devlet  veya  özel okullar; gelişmiş eğitim modellerini uygulamalı.  Eğitim modellerini herkesten önce deneyimlemek ve bu konuda kendilerini geliştirmek öğretmenlere, yeni eğitim modellerini tasarlayan eğitim liderlerine/koçlarına bırakılmalı..

Okullar da, acilen insan gücü planlaması yapılmalı. İstihdama dayalı bir kontenjan dağılımı getirilerek, “bastır parayı al diplomayı“anlayışıyla mantar gibi çoğalan özel okullar yerine,  iş ve üretim odaklı bir sistem getirilerek, eğitim, para harcamaktan korkulan bir durumdan kurtarılabilir.

Mutlu öğretmen ve eğitimle; Üretici, yaratıcı düşünceye sahip, kendi bilgisinden, becerisinden, yetisinden, yeteneğinden  haberdar olan ve doğru -yanlış ayrımı yapan öğrenciler yetiştirmek için ÜST AKILIN bir an önce devreye girmesi gerekir..

Mutlu öğretmenle, mutlu öğrenciye ve geleceğimize yatırım yapmalıyız!..

Load More Related Articles
  • Gemi, Bavul, Ayakkabı Kutuları, Destelerle Paralar!

    Son zamanlar da;  Merkez Bankası’nın bastığı çil çil her banknot, her Türk Lirası enflasyo…
  • Seçim mi? Geçim mi?

    Okuyan, araştıran ve gezen bir dostumla konuştum. Ülkemizde;  sadece et – butta, alt…
  • Adaletin Kimyası!

    Günümüzde yaşananları hepimiz izliyoruz. Siyasetçiler seçim zamanı gelince “halka inme” te…
Load More By Ali Özdemir
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemi, Bavul, Ayakkabı Kutuları, Destelerle Paralar!

Son zamanlar da;  Merkez Bankası’nın bastığı çil çil her banknot, her Türk Lirası enflasyo…