Home GÜNCEL Türkiye’den kaçıp Fransa’ya sığınan Cem Uzan, ülkeye geri dönebilir

Türkiye’den kaçıp Fransa’ya sığınan Cem Uzan, ülkeye geri dönebilir

- Guncellenme Tarihi: 25 Aralık 2018 12:44
4 min read
Türkiye’den kaçıp Fransa’ya sığınan Cem Uzan, ülkeye geri dönebilir için yorumlar kapalı
0

Türkiye’den kaçıp Fransa’ya sığınan eski siyasetçi ve iş adamı Cem Uzan’ın avukatı, müvekkilinin belirli garantiler verildiği takdirde ülkesine geri dönebileceğini söyledi.

10 yıldır Paris’te yaşayan iş adamı ve eski siyasetçi Cem Uzan’ın avukatı Matthias Pujos, “Cem Uzan, Türk devletiyle yapıcı görüşmeler yapmak için masaya oturmaya hazır. Uzan, Türkiye’ye yatırım yapmaya da hazır.” diye konuştu.

FRANSA’DAKİ DAVA

Cem Uzan, geçen hafta Fransa’da Türkiye’ye karşı açtığı büyük kısmı ÇEAŞ ve Kepez elektrik dağıtım şirketlerine ait 2.1 milyar dolar değerindeki hisselerini geri alma davasını kazandı. Paris’te TMSF adına görev yapan Fransız yetkililerin Uzan’ın evine baskın yaparak kasalarını zorla açtığı ve kendisine ait ÇEAŞ ve Kepez Elektrik hisselerine el koyduğunu söyleyen avukat, Fransız yargısının da iki kez bu operasyonların yasa dışı olduğuna hükmettiğini belirtti.

“UZAN, MASAYA OTURMAYA HAZIR”

Euronews’te yer alan habere göre, Fransa’da bu bağlamda Mart 2019’da bir davanın başlaması beklendiğini belirten Pujos, “Açıkçası, müvekkilim TMSF ile bu konuda anlaşmak istiyor. Cem Uzan, Türk devletiyle yapıcı görüşmeler yapmak için masaya oturmaya hazır olduğunu ifade etti. Fakat bunun için TMSF’nin de, herkesin çıkarına olacak bu çözümü kabul etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

BAZI GARANTİLER İSTİYOR

Pujos, “Cem Uzan, Türk devleti ile anlaşması ve kendisine bazı garantilerin verilmesi şartıyla, Türkiye’de zaman geçirmek için geri dönebileceğini söylüyor” dedi.

TÜRKİYE’DE YATIRIM BİLE YAPABİLİR

Uzan’ın Türkiye’ye geri dönmesi durumunda siyasete girip girmeyeceği sorusu üzerine Pujos, şöyle konuştu:

“Müvekkilimin politik faaliyetleri Fransa’ya sığınmasına sebep oldu. Ancak Cem Uzan, Türk devleti ile anlaştığı taktirde, tabii ki en kısa zamanda kendi ülkesinde yeniden hizmet etmek için hazır olacaktır. Ayrıca kendisi, 10 yıldır kaldığı Fransa’da olduğu gibi, kesin bir dille Türkiye’de de tekrar yatırım yapmaya hazır olduğunu ifade etti.”

Kaynak: www.sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

109 Yıldır Aynı Gururla

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü münasebetiyle düzenlene…