Home EKONOMİ Erdoğan duyurdu! Elektrik ve doğal gazda yüzde 10 indirim

Erdoğan duyurdu! Elektrik ve doğal gazda yüzde 10 indirim

- Guncellenme Tarihi: 25 Aralık 2018 12:39
4 min read
Erdoğan duyurdu! Elektrik ve doğal gazda yüzde 10 indirim için yorumlar kapalı
0

Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yılbaşından itibaren elektrik ve doğal gaz fiyatlarında konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz” dedi. Erdoğan önümüzdeki yılı ‘Göbeklitepe Yılı’ ilan ettiklerini duyurdu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk bütçesi kabul edildi. İmkanları en iyi şekilde kullanarak Türkiye’yi şahlandırmaya devam edeceğiz.

Bütçe disiplini her zamanki gibi önceliğimiz olmayı sürdürüyor. Milletimizden topladığımız vergileri milletimize sunmayı esas alıyoruz. AK Parti iktidarları öncesinde her 100 liranın 86 lirası faiz ödemelerine gidiyordu. Bu rakam 10 liraya kadar düşürüldü. Bütçemizin 10 lirasını faize, 90 lirasını milletimize harcıyoruz.

Hızlı bir toparlanma sürecindeyiz. Ağustostan bu yana döviz kurumuz yüzde 18 değerlendi. İhracat yüzümüzü güldürüyor. Yıl sonu 170 milyar dolar rakamını göreceğiz. Cari açık azalıyor. Gelişmeler bize sene sonunda cari işlemler açığını 30 milyar doların altına çekmiş olacağımızı ifade ediyor.

2019 bütçesi hizmet odaklı bir bütçedir. Ana kalemleriyle baktığımızda bu gerçeği daha iyi görebiliriz. Önümüzdeki yıl eğitime ayırdığımız bütçeyi, yüzde 17’sine denk gelen 161 liraya çıkarıyoruz. Sağlığa 157 milyar lira ayırıyoruz. Belediyelerimize ve İl Özel İdarelerimize 93,6 milyar lira aktarıyoruz.

Ana muhalefetin sözcüsü çıkmış konuşuyor. ‘Esnaf kepenkleri kapattı, çiftçi tarlalarını satıyor’ diyor. Ben rakamları açıklıyorum. Bunlar bütçede, sen hayali bütçeden konuşuyorsun.

Tasarruf sürdürülebilir büyümenin temel şartlarından biridir. Bireysel emeklilikteki katılımcı sayısı milyona ulaştı.

-2019 ve 2020 yıllarında ilk defa işe alınacak her işçinin asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerini devlet üstlenecek.

Kaynak: www.milliyet.com.tr

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şükrü Deviren Teşekkür Ziyaretlerine Başladı

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, hafta içi yoğun geçen hayırlı olsun ziyaretleri son…