Home GÜNCEL Erdal Aktuğ Bursa turizminin geliştirilmesindeki geç kalınmışlığı eleştirdi

Erdal Aktuğ Bursa turizminin geliştirilmesindeki geç kalınmışlığı eleştirdi

- Guncellenme Tarihi: 24 Aralık 2018 11:44
6 min read
Erdal Aktuğ Bursa turizminin geliştirilmesindeki geç kalınmışlığı eleştirdi için yorumlar kapalı
0

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü ve Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı Erdal Aktuğ, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ‘Bursa turizminin geliştirilmesi’ne yönelik çalışmalarını “hep sonradan aklınız başınıza geliyor” diyerek eleştirdi.

Aktuğ, eleştirilerinin yanı sıra Bursa’nın turizmde marka değerinin artırılmasına yönelik doğru çalışmalara, her zaman olduğu gibi, destek vereceklerini söyledi.

CHP Grup Sözcüsü ve Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı Erdal Aktuğ, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ‘Bursa 2026 Şehir Tasavvuru’ açıklamalarında yer alan turizmin geliştirilmesine yönelik açıklamalarını ve “tanıtım için birbirinden farklı ve önemli değerleri bulunan Bursa’nın yeni dönemde yükselen yeni yüzü turizm olacak” sözlerini “Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz yıllardır bunu söylüyor, bunun için çabalıyoruz. Sizin turizme verdiğiniz önemi önergelerimizi Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 2 yıl sonra görüşmenizden de anlayabiliriz” diyerek eleştirdi.

Aktuğ, Büyükşehir Belediye Meclisi CHP grubu olarak Başkan Aktaş’ın Bursa turizmini geliştirmeye ve öne plana çıkarmaya yönelik çalışmaları desteklediklerini fakat bunların geç kalınmış çalışmalar olduğunu vurgulayarak, “Sayın Aktaş’ın Bursa turizmine yönelik çalışmalarını destekliyoruz. Fakat biz bütün yapılanları yıllardır söylüyor, yıllardır yaptırmaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin ve Sayın Aktaş’ın gerçekten turizme katkı koymaya niyeti olsaydı 21 Temmuz 2016 tarihinde verdiğimiz ‘Bursa’nın ülke turizmindeki yerinin ön plana çıkarılması için turizm firmaları ve otellerimizin sorunlarının incelenmesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin turizme verebileceği katkıların değerlendirilmesi’ne ilişkin önergemizi 20 Aralık 2018 tarihli Meclis toplantısında görüşmezdik.” dedi.

“TURİSTİK TESİSLERE SU İNDİRİMİ BİZ YAPTIRDIK”

Aktuğ, 2016 yılında BUSKİ Genel Kurulu’nda su fiyatlarının indirilmesi önerisinin yanı sıra turistik tesislere yüksek bedelle su satışı konusunu gündeme getirdiğini hatırlatarak, “2016 yılında, turistik tesis ve işletme sahipleri, tesislerinin su faturalarında uygulanan fahiş fiyatlandırma nedeniyle mağdur olduklarını iletmişlerdi birçok defa. 2016 yılında BUSKİ Genel Kurulu’nda konuyu gündeme getirdik. Fakat indirim Ocak 2018’de yapıldı. Çalışmaların kaplumbağa hızında ilerlediğini buradan da anlayabiliriz ” diye konuştu.

“HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ, YİNE ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ”

Aktuğ ayrıca, açıklamasında Bursa’ya katkı koyacak, değer katacak her çalışmanın içinde yer aldıklarını ve almaya devam edeceklerini belirterek, “Sayın Aktaş Bursa turizmini gündeme almaya nihayet karar vermişken, Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız uzun yıllar turizme sektörüne hizmet eden, sektörü ve sektörün sorunlarını yakından bilen bir isimken, bunu avantaja çevirmeli ve Bursa’nın turizm pastasından hak ettiği değeri alması için çalışmalıyız. Başkan Aktaş ‘turizmde ortak akıl dönemi’ vurgusu yapıyor, biz CHP grubu olarak, doğru proje ve doğru yatırımlara gereken desteği verir, elimizi taşın altına koyarız.” diye konuştu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Hayvan Pazarının Kotra İhale Tarihi Belli Oldu

İnegöl Belediyesi Hayvan Pazarının Kurban Bayramı kotra ihale tarihi belli oldu. Belediye …