Home EKONOMİ İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu 29 Ekim 2019’da hizmete açılıyor

İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu 29 Ekim 2019’da hizmete açılıyor

- Guncellenme Tarihi: 13 Kasım 2018 11:26
4 min read
İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu 29 Ekim 2019’da hizmete açılıyor için yorumlar kapalı
0

Kamu ile özel sektör ortaklığı ile yapılan Türkiye’nin en büyük otoyolu olan İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu 29 Ekim 2019’da hizmete açılıyor.

Kamu ile özel sektör ortaklığı ile gerçekleştirilen Türkiye Cumhuriyetinin en büyük otoyol projesi İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu 29 Ekim 2019’da hizmete açılıyor. Tamamlandığında İstanbul İzmir arasını 3,5 saate düşürecek kamulaştırma bedelleriyle birlikte 10 milyar dolarlık yatırım projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, teslim tarihi sözleşme tarihinden bir yıl erkene çekilen 426 kilometrelik otoyol tamamlandığında Marmara’nın etrafı tamamen otoyol ringi ile dönecek, Çanakkale ve Osmangazi köprüleriyle bu ring tamamlanmış olacak ve böylelikle İstanbul’un trafiği hem sanayi, hem de turizm anlamında İzmir’e Kuzey Ege’ye devlet yoluna girmeden aktarılmış olacak.

Halihazırda Avrupa’nın en büyük dünyanın ise 4’üncü büyük otoyolu konumundaki İstanbul, İstanbul, İzmir otoyol projesi tamamlandığında dünyanın en uzun 1’inci ve 5’inci asma köprülerini de içerisinde barındıracak. Gelecek yılın 29 Ekim’in de açılması planlanan otoyoldaki çalışmaların Bursa etabını AK Parti milletvekilleri Refik Özen ve Mustafa Esgin yerinde inceledi. Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Sezgin Küçükbekir’i ziyaret eden Bursa milletvekilleri otoyolda devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kısa bir brifing veren Küçükbekir, Osmangazi Köprüsü’nün ardından Çanakkale Köprüsü’nün ve devam eden çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Marmara’nın etrafındaki otoyol ringinin tamamlanacağını, böylelikle İstanbul’un trafiğinin hem sanayi, hem de turizm anlamında İzmir’e Kuzey Ege’ye devlet yoluna girmeden aktarılmış olacağını söyledi. Kamulaştırma çalışmalarında sona gelindiğini, yüzde 98’ler seviyesine ulaştıklarına dikkat çeken Küçükbekir, “13 bin 466 adet parsel kamulaştırdık, bunlarda da karşımızdaki muhatap sayımız 36 bin 607 kişi yani büyükçe sayılacak bir ilçe nüfusu kadar vatandaşla görüşüp bunların parsellerinin kamulaştırılmasını gerçekleştirdik” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …