Home EKONOMİ BTSO, Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu’nu ağırladı

BTSO, Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu’nu ağırladı

- Guncellenme Tarihi: 13 Kasım 2018 12:02
7 min read
BTSO, Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu’nu ağırladı için yorumlar kapalı
0

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın konuğu olan Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Micheal Reiffenstuel Almanya’nın Türkiye ile ekonomik ilişkilerini daha ileriye taşımayı hedeflediğini belirterek, “Ekonomisi güçlü bir Türkiye bizim de lehimize olur.” dedi.

BTSO, Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Micheal Reiffenstuel ve Almanya’nın Bursa Fahri Konsolosu Sibel Cura Ölçüoğlu’nu ağırladı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan ve Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit’in yer aldığı görüşmede Bursa ve Almanya arasındaki ticari ve ekonomik işbirliği hakkında görüş alışverişi gerçekleştirildi. Görüşmede BTSO’nun faaliyetleri hakkında Başkonsolos Reiffenstuel’e bilgi veren Başkan Burkay, BTSO olarak Almanya ile her türlü işbirliğine açık olduklarını vurguladı.

“YATIRIM İLİŞKİLERİNİ GELİŞTİRMELİYİZ”

Almanya’nın Bursa’nın en önemli ticaret partnerleri arasında yer aldığını belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’dan Almanya’ya ihracat yapan 1.100’ün üzerinde firma bulunduğunu kaydetti. İki ülke arasındaki ticari ilişkileri gelecek dönemde yatırım ilişkileriyle de taçlandırmayı arzu ettiklerini ifade eden Burkay, “Bursa, gerek insan kıymeti gerekse de uygun yatırım alanlarıyla Alman firmaların yatırım yapabileceği en önemli merkezlerden biri konumunda. Özellikle Odamız öncülüğünde çalışmaları sürdürülen TEKNOSAB projemizin Alman firmaları için büyük bir fırsat olduğuna inanıyorum.” dedi.

“EN ÖNEMLİ ORTAĞIMIZ ALMANYA”

Bursa’nın yüksek teknoloji üretiminin merkezi olma hedefi doğrultusunda ilerlediğini söyleyen Başkan İbrahim Burkay, bu hedefe destek sağlayacak ortaklar bulmanın önemini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Avrupa’daki ekonomilere baktığımızda Türkiye’nin her anlamda eşleştiği tek ülkenin Almanya olduğunu görüyoruz. Bu anlamda iki ülkenin işbirliğini çok daha iyi noktalara taşıması gerekiyor. Oda olarak bizler, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi noktasında atılacak her adıma destek olmaya hazırız. Almanya Bursa Fahri Konsolosu, Meclis Üyemiz ve aynı zamanda Turizm Konseyimizin Başkanı Sayın Sibel Cura Ölçüoğlu da çalışmalarıyla Bursa ve Almanya arasındaki işbirliğine güç katacaktır.”

“SİYASİ İLİŞKİLER TİCARETİ ETKİLEMESİN”

Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Micheal Reiffenstuel Türkiye’nin Almanya için hem politik hem de ekonomik anlamda önemli bir ortak konumunda olduğunu belirtti. Politikada dönemsel olarak yaşanan problemlerin ticari ilişkileri etkilemesini istemediklerini belirten Başkonsolos, “Türkiye ile Almanya arasında uzun yıllara dayanan bir işbirliği mevcut. Ekonomik alandaki ilişkilerimizi daha ileriye taşımayı sağlayacak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Türkiye ekonomisinin güçlenmesi, Almanya’nın da lehine bir durum.” dedi. BTSO’nun projelerini oldukça etkileyici bulduğunu da ifade eden Başkonsolos Reiffenstuel, TEKNOSAB projesinin tanıtımı noktasında elinden gelen tüm gayreti göstereceğini de sözlerine ekledi.

ALMANYA’DAKİ 12 FUAR 2019 YILI KFA TAKVİMİNDE

BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit ise Küresel Fuar Acentesi (KFA) ve Ticari Safari projeleri hakkında Başkonsolos’a bilgiler verdi. KFA ile son 5 yılda 6 binden fazla BTSO üyesini 160’tan fazla yurt dışı fuar organizasyonu ile buluşturduklarını belirten Bayizit, Ticari Safari kapsamında ise 80’i aşkın ülkeden 18 bin yabancı iş insanını Bursa’ya getirdiklerini söyledi. Almanya’nın Bursa’nın en önemli dış ticaret ve yatırım ortaklarından biri olduğunu ifade eden Bayizit, Almanya ile ilişkilerin  geliştirilmesi amacıyla 2019 yılında Almanya’da düzenlenecek 12 fuar organizasyonuna katılım planladıklarını belirtti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Kestel Belediyesi’nden 2 Milyon 807 Liralık Sosyal Destek

Kestel Belediyesi, bakkallardaki ve okul kantinlerindeki veresiyeler ile elektrik ve su bo…