Home EKONOMİ ÖTV indirimi ikinci el piyasasını vurdu

ÖTV indirimi ikinci el piyasasını vurdu

- Guncellenme Tarihi: 13 Kasım 2018 10:48
2 min read
ÖTV indirimi ikinci el piyasasını vurdu için yorumlar kapalı
0

Yapılan ÖTV ve yıl sonu indiriminin ardından fiyatları 5 ile 30 bin TL arasında düşen sıfır otomobiller, ikinci el piyasasını vurdu. Durum böyle olunca vatandaşlar sıfır araçlara yöneldi.

Sıfır otomobillere ÖTV indirimin ardından bir de yıl sonu indirimi eklenince fiyatlarda 5 ile 30 bin lira arasında indirim oldu. Durum böyle olunca vatandaşlar ikinci el otomobil yerine sıfır otomobillere yöneldi. Yüksek fiyattan otomobil alan ve büyük oranda indirim yapamayan ikinci el oto esnafı ise işlerinin azalmasından şikayetçi.

Bursa’da ikinci el oto pazarında araçlarını satışa çıkartan esnaf, “ÖTV indiriminin ardından şimdi de otomobil firmaları yıl sonu indirimi başlattı. Sıfır araçların fiyatı 10 ile 30 bin lira arasında düştü. Hal böyle olunca ikinci el otomobil pazarında satışlarımız düştü. Siftah yapamadık. Biz otomobilleri yüksek fiyattan aldık. Sıfır fiyatları düşünce biz o kadar indirim yapamadık. Fiyatlar yüksek geliyor. Vatandaş ikinci el almıyor. Aldığımız ikinci el otomobiller elimizde patladı. Ya zararına satacağız ya da beklemeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…