Home GÜNCEL FARUK ÇELİK & MUSTAFA BOZBEY DÜELLOSU OLURSA…

FARUK ÇELİK & MUSTAFA BOZBEY DÜELLOSU OLURSA…

- Guncellenme Tarihi: 1 Kasım 2018 18:05
10 min read
FARUK ÇELİK & MUSTAFA BOZBEY DÜELLOSU OLURSA… için yorumlar kapalı
0

Bursa’da siyaset yerel seçimlere daha 5 ay olmasına rağmen ciddi şekilde ısındı. Büyükşehir için Ak Parti’den Faruk Çelik, Sedat Yalçın, Alinur Aktaş, CHP’den ise Mustafa Bozbey isimleri çokça dillendiriliyor.

Siyasette varsayımlar önemlidir. Anadolu Ajansının haberine göre Bursa’da Ak Partinin tek adayı Faruk Çelik… Varsayalım ki böyle oldu. Bu tez; yıllardır dostlukları dillere destan Bozbey ve Çelik’in Büyükşehir yarışında karşı karşıya gelmesi durumunda tutumlarının ne olacağı sorusunu akla getiriyor. Bana sorarsanız; siyaset gerektiğinde en kadim dostunu dahi elemine edebilme sanatıdır. Siyasi hırs olmazsa hiçbir siyasetçi bir yere varamaz. Marka isim olduğunu sıkça dillendiren Bozbey için de paha biçilmez fırsat aslında Büyükşehir adaylığı… Kendini ispat için ne güzel ortam… Görelim biz de yıllardır onu başkanlığına taşıyan Nilüfer ilçesi mi marka, yoksa Bozbey mi?

Ve açıkça söylemek gerekir ki; Faruk Çelik aday olursa Mustafa Bozbey’i büyükşehirde çıtır çıtır yer… Hoş sadece Çelik değil, Ak Partinin adayı Alinur Aktaş olsa da Bozbey çerez olur.

TATLIOĞLU OSMANGAZİ’YE TALİP…

Mustafa Dündar’ın adaylığı ile ilgili hiçbir ipucu yok şu ana kadar, fakat nüfusu 900 bine dayanmış, birçok ilden daha büyük, tarihi milattan önce 700’lere dayanan evliyalar ilçesi Osmangazi birçok Ak Partilinin göz odağına giriyor…

Bunlardan biri de Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu… Tatlıoğlu 3 dönemdir Orhaneli’nin belediye başkanlığını yapıyor. Samimiyeti ve güler yüzü ile öne çıkan Tatlıoğlu, Türk Yörük Türkmen Dernekleri Federasyon Başkanlığını da beraberinde yürütüyor. 20 yıllık dostum, köşe yazarım Fahrettin Beşli’nin uzun zaman Genel Sekreter görevini üstlendiği Federasyon birçok önemli organizasyona imza attı. Bu organizasyonlar sayesinde Türkiye genelinde birçok dernek federasyon çatısı altında toplandı.

Gazetemizi ziyaretinde Tatlıoğlu’na Federasyonunun vekilliğin önünü daha çok açacağını, neden vekillik düşünmediğini sordum “Ben hareketli adamım, hareketli işleri seviyorum, hizmet etmeyi seviyorum, sıkılırdım vekil olsaydım” diyor.

Elbette Osmangazi talipleri Tatlıoğlu ile sınırlı kalmayacak, Ali Yılmaz da ilçe başkanlığı yaptığı Ak Partinin aday adayı olarak yerini alacaktır.

O KRAMPONLARIN TOPUKLARIYLA BOZBEY’İN BAŞINI YARACAKLAR..!

2 Yıldır Topuklu Kramponlar organizasyonumuzu sağır sultan duydu. Yerelden ulusala tüm yayın organlarında, tüm ulusal gazetelerde, birçok ana haber bülteninde yaptığım organizasyonu haberleri yayınlandı.

Bu organizasyona Yıldırım Belediyesi, Orhaneli Belediyesi ve birçok özel kurum destek oldu. Birçok ihtiyaç sahibinin hayır duasını aldık. Benim canım dostlarım basın mensubu arkadaşlarım ve yine çok sevdiğim iş kadınları, Orhaneli’nin şalvarlı cesur kadınları olmasaydı ben bu organizasyonu tek başıma yapamazdım. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum.

Nilüfer Belediyesi bir kadın futbol takımı kurmuş, adını da Nilüfer Belediyesi topuklu kramponlar kadın futbol takımı koymuş. Ben bu durumu daha önce organizasyonumuza dahil olmuş dostlarımla paylaştığımda ortak ses “Çok Ayıp” oldu. Bence de çok ayıp…!

Bugüne kadar tek destek vermediğiniz Topuklu Kramponların adını izin istemeden kullanmak da nedir? Diyorum bak, sağır sultan duydu… Sayın Bozbey, sizin bünyenizde çalışan arkadaşların sosyal belediyecilikle alakası mı yok, yoksa bu sizin bilinçli tercihiniz mi?

Samimiyetime inanın, deseydiniz bunu kullanmak istiyoruz, seve seve verirdim, deseydiniz gel beraber proje yapalım, seve seve evet der, tüm kadın basın mensubu arkadaşlarımı, iş kadınlarını, hayırseverleri organize eder, sizin de günden güne çeşitli konularda çıkan haberlerle kirlenen adınızın temizliğine katkı sağlar, Türkiye’de gündem yapardım.

Ama bu sitemimi Başkana yazdığımda bana cevabı dava ederiz zart zurt kurusıkılarının devamında “İnsan olmak başka bir şey…” yazdı. Haklısınız Sayın Bozbey, sözünüzü aynen iade ediyorum: “İnsan olmak her yiğidin harcı değil…” İnsanlığın tanımında hırsızlık yok, çalmak yok, kin yok, kötülük yok… Belki görmüyorsunuz, belki de çaresizlikten görmezden geliyorsunuz ama o danışmanlar var ya o kramponların topuklarıyla başınızı yarıyorlar..!

VE MUDANYA, VE ŞENOL SEVEN..!

Mudanya’da Sami Kahveci, Erdal Aktuğ, Deniz Baykal ve Şenol Seven’den oluşan CHP aday adaylarının Ankara’ya toplu gidişlerinden ne anladık..? Verdikleri mesaj Hayri Türkyılmaz aday olmazsa hangimiz aday olursak olalım hep beraber çalışacağız, güç birliği yapacağız değil miydi? Aralarından tek aday adayı Şenol Seven ön seçim istiyor Mudanya’da..

Bu ne demek biliyor musunuz? 350 – 400 delegesi Mudanya Belediyesinde çalışan CHP’nin ön seçim sandığından Hayri Türkyılmaz’dan başkasının çıkma alternatifi yok hükmünde demek…

Seven’e bunu ısrarla söylediğimde “Hayır, belediye personeli artık Hayri beyden bıktı, o aday olursa kazanamayacağını da biliyor, ayrıca benim yaptığım üyeler de var, o yüzden sandıktan ben çıkacağım.” dedi. O dedi ama ben ikna olmadım, Mudanyalı CHP’liler ikna olur mu, yoksa onların da benim gibi kafası karışır mı bilemem. Mesela benim kafamdaki deli soru şu: “Şenol Seven Türkyılmaz’a mı çalışıyor?”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …