Home GÜNCEL Eski CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil: Aday değilim!

Eski CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil: Aday değilim!

- Guncellenme Tarihi: 2 Kasım 2018 14:16
6 min read
Eski CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil: Aday değilim! için yorumlar kapalı
0

CHP’nin önümüzdeki yerel seçimde Nilüfer’deki belediye başkan adayı kim olacak sorusuna yanıt aranırken aday olmayacağını duyurmasına karşın ismi sıklıkla kamuoyu gündemine gelmeye devam eden Eski CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, hakkındaki tartışmalara son noktayı bir kez daha koydu. İrgil, yaptığı açıklamada, “Kararımda bir değişiklik asla olmayacak. Bu konjonktürde siyaset yapmayı düşünmüyorum” dedi.

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde 20 yıldır belediye başkanlığı görevini sürdüren CHP’li Mustafa Bozbey’in partisi tarafından Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmesi bekleniyor.

Son olarak Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer, beraberindeki heyetle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek, Mustafa Bozbey’in göreve devam etmesini istediklerini dile getirdi. Görüşmede Kılıçdaroğlu’nun Bozbey’i Büyükşehir adayı olarak görmek istediğini net şekilde vurguladığı ifade edildi. 

Başkan Bozbey’in ise Nilüfer’de göreve devam etme arzusunda olduğu biliniyor. Buna karşın genel merkezin Büyükşehir’de Bozbey kararında ısrarcı olmasının ardından sürecin nasıl şekilleneceğini önümüzdeki günler gösterecek.

Nilüfer’de bir dönem daha görev yapmak istese de genel merkezin vereceği karara saygı duyacağını bildiren Bozbey, Büyükşehir’e aday olursa Nilüfer’de başkan adayı olarak kimin belirleneceği sorusu da kamuoyunun sıcak gündemi haline geldi.

Nilüfer’de başkan adaylığı için resmi başvuru yapan tek isim Özgür Şahin.

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un da Nilüfer Belediye Başkanlığı’nı istediği kulislere yansımıştı.

Bu süreçte ismi sıklıkla gündeme gelen bir diğer isimse Eski CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil…

Daha önce aday olmayacağını duyurmasına karşın adı ısrarla kamuoyu gündemine taşınan İrgil, Bursada Bugün’e yaptığı açıklamada “Bu dönemde daha önce de söz verdiğim gibi siyaset yapmayı düşünmüyorum. Yerel seçimde aday değilim. Atatürk ve cumhuriyet ilkelerinin anlam ve değerini bulması için çaba göstermeye devam edeceğim. Herhangi bir makam ve mevki talebim yoktur. Kararımda bir değişiklik asla olmayacak. Bu konjonktürde siyaset yapmayı düşünmüyorum” dedi.

Adaylığa kapıyı kesin olarak kapatan İrgil’in bu kararında CHP’deki mevcut yönetimin tavrının etkili olduğu dile getiriliyor. Milletvekilliği teklifini de ön seçim yapılmadığı için geri çeviren ve değişime karşı duran yapının İrgil’in siyasete ara vermesine yol açtığı belirtiliyor.

Genel seçimde CHP’nin birinci bölgeden 4. sıra milletvekili adayı olan Kayıhan Pala’nın da yerel seçimde adaylığa sıcak bakmadığı öğrenildi.

CHP’de Nilüfer için gündemde olan bir diğer isimse genel seçimde birinci bölge 5. sıradan milletvekili adayı olan sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun.

Erdursun’un isminin genel merkezin de gündeminde olduğu dile getirildi.

Kaynak: www.bursadabugun.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl’ün Geçmişi ile Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Huzurevi sakinleriyle lise öğrencilerini aynı iftar s…