Home GÜNCEL Op. Dr. Tuncay Sezgin, “Göz kapağı hastalıkları ihmale gelmez”

Op. Dr. Tuncay Sezgin, “Göz kapağı hastalıkları ihmale gelmez”

- Guncellenme Tarihi: 4 Ekim 2018 16:55
4 min read
Op. Dr. Tuncay Sezgin, “Göz kapağı hastalıkları ihmale gelmez” için yorumlar kapalı
0

Göz kapağı hastalıkları ile ilgili açıklamalarda bulunan Özel Bursa Anadolu Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. Tuncay Sezgin; morarmış göz, göz mukozası iltihabı, göz kapağının dışa doğru dönmesi, göz kapağı iltihabı, üst kapağın sarkması ve arpacık gibi gözde birtakım rahatsızlıkların olabileceğini söyledi.

Dr. Sezgin, göz kapaklarının önemli bir işlevi olduğunu belirterek, “Kapaklar açılıp kapanması ile gözü zararlı dış etkenlere karşı koruyucu bir özellik gösterir. Göz kapağı sorunları, bazen doğuştan olabileceği gibi bazen de yaşa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Kapakta yaşanan sorunlar nedeniyle gözün fonksiyonu tehlikeye girebilir. Bu nedenle, göz bölgesinde yaşanan rahatsızlıklar dikkate alınmalı ve mutlaka doktora danışılmalıdır” dedi.

Ciddi problemlere neden olabilir

Yaşlanma, genetik nedenler, uyku düzensizliği gibi faktörlerin göz kapağında problemlere neden olabileceğini dile getiren Sezgin, bu rahatsızlıkların her yaşta görülebileceğini kaydetti.

Sezgin, genel olarak rahatsızlıkların ilk dönemde dikkate alınmadığını ifade ederek, “Göz kapağı hastalıkları basit görünmesine rağmen müdahale edilmediği zaman ciddi problemlere neden olabilir. Bu nedenle, göz kapağı rahatsızlıklarının ihmal edilmemesi gerekiyor. Hastalık fark edildiği anda, duruma göre tedavi yöntemi sunulacaktır” diye konuştu.

Ameliyat ortalama yarım saat sürüyor

Doğru yöntemlerle birçok göz kapağı hastalığının tedavi edilebildiği belirten Op. Dr. Tuncay Sezgin, şöyle devam etti: “Göz bölgesinde yaşanan sıkıntılar, aynı zamanda kişiyi daha yaşlı ve yorgun göstermektedir. Kısa sürede bu görüntüden kurtulmak da mümkün. Gelişen teknolojiye bağlı olarak, artık çok basit ve kısa süreli işlemlerle göz kapağındaki problemler aşılabilir. Genellikle göz kapağı ameliyatı ortalama yarım saat sürüyor ve çoğunlukla hastanede yatmak gerekmiyor. Bu nedenle göz kapağı ameliyatından korkmaya gerek yok.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …