Home EKONOMİ Amerikan Türk Konseyi’nden BTSO’ya işbirliği daveti

Amerikan Türk Konseyi’nden BTSO’ya işbirliği daveti

- Guncellenme Tarihi: 3 Mayıs 2018 12:07
6 min read
Amerikan Türk Konseyi’nden BTSO’ya işbirliği daveti için yorumlar kapalı
0

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret eden Amerikan Türk Konseyi Başkanı Howard Beasey, “Bursa’nın farklı sektörlerdeki potansiyelini yerinde görme fırsatı bulduk. Önümüzdeki dönemde BTSO ile ortak çalışmalar yürütmek istiyoruz” dedi.

 BTSO’yu ziyaret eden Amerikan Türk Konseyi (ATC) Başkanı Howard Beasey ve Direktör Cemil Kor’u BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Nemli, Muhsin Koçaslan ile Meclis Başkan Yardımcıları Murat Bayizit, Metin Şenyurt ve Meclis Divanı Katip Üyesi Hakan Batmaz ağırladı.

 ÜYELERİMİZİ STRATEJİK SEKTÖRLERDE SÖZ SAHİBİ YAPIYORUZ

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, Bursa ekonomisi ve BTSO’nun çalışmaları hakkında heyete bilgi verdi. BTSO’nun 40 bin üyesi ile Türkiye’nin en büyük ticaret ve sanayi odası konumunda bulunduğunu ifade eden Nemli, “Bursa özellikle otomotiv, makine, tekstil, gıda ve kimya başta olmak üzere birçok farklı sektörde güçlü bir üretim altyapısına sahip. Özellikle son yıllarda Odamızın öncülüğünde uzay, havacılık ve savunma sektörlerinde de kentimizi söz sahibi yapacak önemli adımlar atıyoruz. Uzay havacılık ve savunma kümelenmemiz ve Uluslararası Rekabeti Geliştirme (Ur-Ge) projemiz ile firmalarımızın stratejik sektörlerdeki kabiliyetlerinde önemli bir gelişim sağlandı. Gökmen Projesi kapsamında temelleri atılan ve genç kuşağın uzay ve havacılığa olan ilgisini artıracak Avrupa’nın en iyi uzay temalı merkezi Gökmen Uzay Havacılık Merkezi de kasım ayında hizmete açılıyor” dedi.

 BURSA, YATIRIMCILAR İÇİN ÖNEMLİ FIRSATLAR SUNUYOR

Türkiye’nin 2’nci büyük ihracatçı kenti Bursa’nın sektör çeşitliliğinin de her geçen gün artış gösterdiğini dile getiren Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit, “Özellikle dondurulmuş gıda sektöründe kentimiz Amerika ve Kanada için bir merkez konumunda. Amerikalı firmaları TEKNOSAB gibi projelerle yatırımcılar cazibesini her geçen gün artıran Bursa’ya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 BURSA’NIN SAHİP OLDUĞU POTANSİYELİ YERİNDE GÖRDÜK

Amerikan Türk Konseyi’nin Türk firmalarla Amerikalı yatırımcılar arasında iş birliğini sağlamak amacıyla 1991 yılında kurulduğunu belirten Amerikan Türk Konseyi Başkanı Howard Beasey, “Türkiye’nin gerçekleştirdiği ekonomik kalkınma ve yatırıma açık yapısı Amerikan firmaları için anahtar bir unsurdur. Bursa’nın farklı sektörlerde önemli bir üretim gücünün olduğunu biliyoruz. Bu ziyaretimizin amacı da Bursa’nın sahip olduğu bu potansiyeli yerinde görmektir” dedi.

 ORTAK ÇALIŞMALAR YÜRÜTMEK İSTİYORUZ

Amerikan Türk Konseyi ile BTSO arasında önümüzdeki dönemde ortak çalışmalar yürütme arzusunda olduklarını belirten Beasey, “Konseyimize üye 94 firma bulunmaktadır. Savunma ve havacılık başta olmak üzere turizm, medikal turizm, inşaat, enerji, eğitim, sağlık ve finans sektörlerinde aktif çalışma gruplarımız mevcut. Aralık ayında ABD ve Türkiye arasında savunma ve havacılık sanayisine yönelik B2B organizasyonu gerçekleştirilecektir. Bursa’nın bu etkinliğe yüksek düzeyde katılım sağlamasını umuyoruz” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bayram Tatilinde Hava Yolunda Rekor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayram tatilini kapsayan 5-14 Nisan tarih…