Home GÜNCEL Çocuk Şenliği kapılarını açtı

Çocuk Şenliği kapılarını açtı

- Guncellenme Tarihi: 3 Mayıs 2018 12:15
5 min read
Çocuk Şenliği kapılarını açtı için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin düzenlediği 2. Çocuk Şenliği başladı.

Birbirinden eğlenceli aktivitelerin çocuklarla buluşacağı şenliğin açılışı; Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Enver Erdoğan ve Erol Pektez, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatları katılımıyla gerçekleştirildi. 2-5 Mayıs tarihlerinde Adnan Menderes Meydanı’nda yapılacak renkli etkinliklerin açılışında konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bilim, sanat ve kültürün güzellikleriyle çocukları geleceğin dünyasına hazırladıklarını söyledi.

‘Çocuklarımıza farklı ufuklar açıyoruz’

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen organizasyonun, 1500 öğrencinin birçok etkinliğine ev sahipliği yapacağını belirten Başkan Kurtulan; “ Her yaştan insanın ilgi alanlarına dönük kurs faaliyetlerini Uğur Böceği Kültür Merkezleri aracılığıyla sürdürüyoruz. Bu faaliyetleri yaparken de çocuklarımızı unutmuyoruz Bir insanın anavatanı çocukluğudur. Biz çocuklarımızın anavatanına sevgi tohumları ekmek
istiyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri Mustafakemalpaşalıların isteği doğrultusunda hazırladığımız bu kurslar, çocuklarımızın dünyasına güzel ufuklar açtı. Bununla birlikte onların sosyal yaşamına renk katacak olan etkinliklere de her zaman yer veriyoruz. Çocuklarımız, okullardaki eğitimlerinin yanı sıra Uğur Böceği Kültür Merkezleri’nde
aldıkları donanımla eğlenerek, deneyerek, arkadaş olarak yeni beceriler kazanıyor. 2.’sini düzenlediğimiz Çocuk Şenliği’nde, 3 gün boyunca çocuklarımız hem birçok aktivite ile buluşacak hem de bu kurslara katılan miniklerimiz tiyatro, halk dansları ve enstrüman gibi gösterilerini gece konserleriyle bizlerle paylaşacak. Tüm aileleri çocuklarıyla birlikte etkinliklerin adresi olan Adnan Menderes Meydanı’na bekliyoruz ” dedi.

Kaymakam Mustafa Masatlı ise konuşmasında, bu tür etkinliklerin çocukların ders ve okul stresinden uzaklaşarak, enerjilerini başka alanlara yönlendirmelerine olanak sağladığını dile getirdi.

Çocuklar bayram yapacak

Açılışın ardından stantları gezen protokol üyeleri, şenlik kapsamında hazırlanan etkinlikler hakkında bilgiler aldı.
Unutulmuş çocuk oyunlarından origamiye, planetaryumdan satranca ve teknoloji ürünlerine kadar 14 farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak olan 2. Çocuk Şenliği, 5 Mayıs Cumartesi gününe kadar devam edecek. Şenlik akşamları ise çocukların hazırladığı halk oyunu, müzik ve tiyatro gösterileri ile renklenecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…