Home AYKIRI SÖYLEM SANAYİCİ-MÜTEAHHİT CAN ALÜMİNYUM’DA BULUŞTU

SANAYİCİ-MÜTEAHHİT CAN ALÜMİNYUM’DA BULUŞTU

- Guncellenme Tarihi: 2 Mayıs 2018 17:22
9 min read
SANAYİCİ-MÜTEAHHİT CAN ALÜMİNYUM’DA BULUŞTU için yorumlar kapalı
0

MSİAD tarafından hayata geçirilen ve bir süredir devam eden “sanayici-müteahhit buluşmaları”nın bu seferki ev sahibi Can Alüminyum oldu.

Çok sayıda İMSİAD üyesinin katılımıyla gerçekleştirilen buluşma, üretim tesisi gezisi ile başladı. Firma yetkililerinden üretim kapasitesi, üretim teknikleri ve ürün gamı hakkında bilgi alan İMSİAD üyeleri, daha sonra üretilen ürünlerin sergilendiği alanda da incelemelerde bulundu.

Üretim bandı gezisinin ardından müteahhitler ve sanayiciler, Can Alüminyum Genel Müdürü İbrahim Aydın’ın ev sahipliğindeki yemekte bir araya geldi. Yemeğin ardından bir teşekkür konuşması yapan Can Alüminyum Genel Müdürü İbrahim Aydın, İMSİAD üyelerini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. İbrahim Aydın, konuşmasında ayrıca firmanın üretimi ve faaliyet alanları hakkında da kısaca bilgiler verdi.

Aydın’ın ardından konuşan İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç ise kentsel dönüşüm konusundaki son gelişmelerden Mudanya ilçesindeki yapılaşma sorunlarına kadar birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Kazanılmış haklar korunmalı

Birçok İMSİAD üyesinin hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projelerinin, belediyelerin resmi izinleriyle inşa edildiğine dikkat çeken Andıç, Göreve geldiğimizden bu yana birinci önceliğimiz olan kentsel dönüşüm projelerinde kazanılmış hakların korunması için, inşaat ruhsatı almış olan kentsel dönüşüm projeleri konusunda büyükşehir imar komisyonunda alınan kıymetli karar esas alınarak, henüz inşaat ruhsatı alamamış kentsel dönüşüm projelerinin de nihayete erdirileceğine inanıyoruz”dedi. Andıç, bu konuda gayret sarf eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile ilçe belediye başkanlarına da teşekkür etti.

Mudanya’daki gelişmeler mercek altında

 

“Bursa bizim velinimetimizdir” diyen Andıç, şunları kaydetti:

“Ticaretin içerisinde yoğrulmuş kime sorsak bize müşterinin velinimet olduğunu söyleyecektir. Ancak Bursa’ya ve inşaat sektörüne gönül veren sizler çok iyi biliyorsunuz ki, İMSİAD üyesi müteahhitlerin müşterilerimiz dışındaki bir diğer velinimeti, bizzat Bursa’nın kendisidir.  Bursa bizim velinimetimiz, gözbebeğimizdir. Böyleyken, Bursa’mızın incilerinden Mudanya’da tarım arazilerini korumak gibi son derece önemli bir konunun, bilerek veya bilmeyerek hukukun en temel kavramlarından biri olan ‘kazanılmış hakların korunması’ prensibinden bihaber şekilde ele alınması, en iyimser ifadeyle kaş yapayım derken göz çıkarmaktır. Bursa ve ülkemiz ekonomisinin en önemli taşıyıcı sektörlerinden biri olan inşaat sektörünün, bilerek veya bilmeyerek yapılan haberlerle zarara uğratılmaması konusunda, İMSİAD olarak çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.

İMSİAD’a yakışır yeni ofis

İMSİAD’ın önümüzdeki günlerde yeni yerine geçmeye hazırlandığının altını çizen Mustafa Andıç, “Hızla değişen şartların değişmeyen kazananı olmak, takdir edersiniz ki ancak ve ancak hayat boyu öğrenme ile olmaktadır. Bu çerçevede üyelerimiz ve paydaşlarımızın hizmetine sunmak için gün saydığımız 300 m2’lik yeni ofisimizin seminer salonunda önümüzdeki günlerde eğitimler yapabileceğimiz gibi, gelişen ve değişen ürünler üzerine de bilgilendirme toplantıları gerçekleştirebileceğiz” dedi.

İnşaat söz konusu olduğunda, Bursa kendine yeter”

İMSİAD olarak ‘inşaat söz konusu olduğunda bursa kendisine yeter’ anlayışını benimsediklerini hatırlatan Andıç, “Bursa’da gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler ve kamunun bursa müteahhitlerinden alışveriş yapmaları için çalışırken, İMSİAD üyesi siz kıymetli müteahhitlerinin de İMSİAD üyesi inşaat sanayicilerinden alışveriş yapmaları için çalışmak durumundayız. Çünkü biz inanıyoruz ki, inşaat söz konusu olduğunda Bursa kendine yeter.

Öyle ki, bir ürün İMSİAD üyemiz tarafından üretiliyor veya satılıyorsa öncelikle onu tercih etmemiz büyük önem taşımaktadır. Ama tabi ki, tercih edebilmek için önce bilmemiz, bunun için de birbirimizi tanımamız gerekmektedir. Bu çerçevede İMSİAD olarak bugün Can Alüminyum gibi kıymetli sanayici üyelerimizin ev sahipliklerinde düzenlediğimiz ‘sanayici-müteahhit buluşmaları’nı ve üyelerimizin birbirleri arasındaki ticareti arttırmaya dönük diğer tüm çalışmaları son derece önemsiyoruz” diye konuştu.

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, geleneksel İMSİAD iftarının, bu yıl da huzurevinde gerçekleşeceğini ve tarihin önümüzdeki günlerde netleşeceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından İMSİAD Başkanı Andıç, günün anısına Aydın’a teşekkür plaketi takdim etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In AYKIRI SÖYLEM
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…