Home FOTO GALERİ Nilüfer Lions Kulübü’nde Portekiz’de yaşam ve yatırım fırsatları konuşuldu

Nilüfer Lions Kulübü’nde Portekiz’de yaşam ve yatırım fırsatları konuşuldu

- Guncellenme Tarihi: 23 Şubat 2018 13:27
8 min read
Nilüfer Lions Kulübü’nde Portekiz’de yaşam ve yatırım fırsatları konuşuldu için yorumlar kapalı
0

İklimi, coğrafyası ve insanıyla Türk kültürüne yakın bir atmosfer sunan Portekiz’de yaşam ve yatırım fırsatları, Lions’un köklü kulüplerinden Bursa Nilüfer Lions’un etkinliğinde detaylandırıldı. Club Altın Ceylan’da gerçekleştirilen toplantıda üyeler, etkinlik sponsoru Portekiz’de Ev’e büyük ilgi göstererek firmanın Yönetim Kurulu Üyesi Pascal Goncalves’ten Portekiz dinamikleri ve ekonomisi, Golden Visa edinimi, AB vatandaşlığı süreci, Portekiz gayrimenkul piyasası ve yaşam koşulları ile ilgili bilgi aldı.

Portekiz’in en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden biri olan Libertas, Türk kültürüne yakın atmosferiyle rağbet gören Portekiz’de yaşam ve yatırım konusunda danışmanlık veren aracı kurumu Portekiz’de Ev ile Türkiye pazarına giriş yaptı.  Türkiye faaliyetleri kapsamında çalışmalarına Bursa’dan başlayan Portekiz’de Ev, Nilüfer Lions Kulübü’nün 20 Şubat’ta Club Altın Ceylan’da gerçekleştirilen buluşmasında etkinlik sponsorluğunu üstlenerek üyelere sunum gerçekleştirdi. Libertas Real Estate Group ve Portekiz’de Ev Yönetim Kurulu Üyesi Pascal Goncalves, Legal Square Hukuk Bürosu Partneri Manuel Bento Nogueira ve Portekiz’de Ev Türkiye Müdürü Şafak Nervo katılımıyla gerçekleşen sunumda Portekiz’de yaşam ve yatırım avantajları detaylandırıldı.

‘Yedi tepeli Lizbon’ Türklerin ilgisini çekiyor

Kültür yapısı, şehir manzaraları, hatta insanları ile ‘İstanbul’un ikizi’ olarak adlandırılan Lizbon, yatırım ve yaşam için de Türklerin dikkatini topluyor. Lizbon’un yedi tepeli oluşu, içinden geçen nehirle şehrin iki yakaya bölünmüş olması, köprüleri, yemek kültürü, suç unsurlarının en aza indirgenmiş olması ve aile yaşamı Türkleri kendi vatanlarındaymış hissi ile kucaklıyor.

Globalleşen dünyada yurtdışı konut alımlarında artış yaşanıyor

Portekiz’in farklı lokasyonlarında farklı özelliklere sahip, getiri ve değer artışı potansiyeli yüksek projelerle ilgili mülk edinimi ve süreç yönetimi konusunda danışmanlık veren Portekiz’de Ev, Türkiye’deki yatırımlara alternatif yaratıyor. Ağırlıklı olarak Lizbon’da proje geliştiren Libertas, aynı zamanda Seixal ve Algarve bölgelerinde

oldukça aktif. Projelerin yüzde 80’inin proje süresince satışı tamamlanıyor. Bağlı bulunduğu gayrimenkul geliştiricisi Libertas harici diğer tüm projeler için de danışmanlık veren Portekiz’de Ev, özellikle çocuklarının geleceğine ülke dışında bir alternatif arayan yatırımcıların ilgisini çekiyor. Ülkelerini terketmeden çocukları için farklı bir yaşam seçeneği sunmak isteyen aileler, Golden Visa veren ülkelere doğru yöneliyor.

500 bin euro’luk nakit gayrimenkul yatırımına Golden Visa ve AB vatandaşlığı hakkı

Golden Visa veren ülkeler arasında Portekiz, Türkiye’deki düzeni bozmadan vatandaşlık sürecini tamamlamaya olanak sağlaması ile öne çıkıyor. Aynı zamanda Portekiz, ekonomisi ve gayrimenkul piyasası hareketliliği sebebi ile de yatırımcıların gözdesi oluyor. Müşteriye uzun soluklu hizmet sunmayı amaçlayan Portekiz’de Ev, Golden Visa amaçlı konut alımında doğru partnerlerle müşterileri bir araya getirerek süreci en etkili şekilde yönetiyor. Sürecin her aşamasında Türk bir gayrimenkul profesyoneli ile muhatap olan yatırımcılar, evin satın alınmasından kiralanmasına, sonrasında zamanı geldiğinde satışına kadar bütün aşamalarda ve Golden Visa & AB vatandaşlığı konularında istedikleri an danışmanlık alabiliyor. Avrupa’da oturum ve çalışma iznini kapsayan Golden Visa’ya başvuru şartı olarak 500 bin Euro’luk bir veya birden çok gayrimenkul yatırımı aranıyor. Golden Visa, başvuru yapan kişinin yanı sıra, eşini, 18 yaşını doldurmamış çocuklarını, 18 yaş üzeri çalışmayan ve evli olmayan çocuklarını, hatta ebeveynlerini de kapsayabiliyor. Oturma ve çalışma izni sağlayan Golden Visa, Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkını da getiriyor. Yatırımın sonrasında Türkiye’deki düzeni bozmadan elde edilebilecek Golden Visa ayrıcalığı için gerekli olan tek şart yılda toplam 7 gün ülkede bulunmak. Beş yıl süren Golden Visa’dan sonra süresiz oturum iznine başvuruluyor. Altıncı yılın sonunda ise AB vatandaşlığına başvuru yapılabiliyor. Vatandaşlık sürecinde ise tek ek kriter, B1 seviyesinde Portekizce bilgisine sahip olmak.

33211037 – lisbon, portugal skyline at sao jorge castle.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gençlerin Yoluna Işık Tutacak Etkinlik Başladı

İnegöl Belediyesi’nin Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi i…