Home FOTO GALERİ ARABULUCULUK KONUSU MÜSİAD’DA ELE ALINDI…

ARABULUCULUK KONUSU MÜSİAD’DA ELE ALINDI…

- Guncellenme Tarihi: 23 Şubat 2018 13:30
6 min read
ARABULUCULUK KONUSU MÜSİAD’DA ELE ALINDI… için yorumlar kapalı
0

İŞ DÜNYASI ARABULUCUĞU DESTEKLİYOR…

BURSA – Adalet Bakanlığı Hukuki İşler Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Dairesi Başkanı Hakan Öztatar, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Hizmetler Sektör Kurulu’nun konuğu oldu. Bursalı işadamlarına hitap eden Daire Başkanı Öztatar, sorunların barışçıl bir şekilde çözülmesi ve daha az masraflı olması nedeniyle, iş dünyasının arabuluculuk sistemini desteklediğini söyledi.

“İşçi-İşveren Uyuşmazlıklarında Zorunlu Arabuluculuk” konusu MÜSİAD Bursa Şubesi’nde masaya yatırıldı.

MÜSİAD Bursa Şubesi Dernek Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Adalet Bakanlığı Hukuki İşler Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Dairesi Başkanı Hakan Öztatar, MÜSİAD Bursa Şubesi Hizmetler Sektör Kurulu Başkanı Erol Bodur, işadamları, avukatlar ve diğer davetliler katıldı.

“Her iki tarafın da kazandığı bir uygulama”

Programın açılışında konuşan MÜSİAD Bursa Şubesi Hizmetler Sektör Kurulu Başkanı Erol Bodur, MÜSİAD’ın ve sektör kurulunun çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Arabuluculuk hizmetinin hem işçi  hem de işveren tarafına birçok avantajlar sağladığını belirten Bodur, “Arabuluculuk hizmeti her iki tarafın da kazandığı bir uygulamadır” dedi.

“Toplumsal barışa katkı sağlıyor”

Toplantıya katılan Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş ise hem arabuluculuk hem de uzlaştırmacılığın toplumsal barışa katkı sağlandığına dikkat çekti. Bu uygulamaların toplumsal ve iş hayatındaki barışa katkısının azımsanmayacak kadar çok olduğunu belirten Kuş, arabuluculuk ve uzlaştırmacılığın daha da yaygınlaştırılarak uygulanması gerektiğini dile getirdi.

“Arabulucu, tarafsız ve bağımsız üçüncü bir kişidir”

Arabulucunun, tarafsız ve bağımsız bir üçüncü kişi olduğunu belirten Adalet Bakanlığı Hukuki İşler Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Dairesi Başkanı Hakan Öztatar da “Ticari dünya sürpriz istemez. Arabuluculuk size sürece hakim olmayı sağlıyor. Karar merciiyi taraflardır. Arabulucu bir hakem, hakim değildir, sizin avukatınız da değildir. Arabulucu sizi kendi menfaatlerini gereğinde ortak bir zeminde bir araya getiren ortak bir anlaşma yapmanızı sağlayan tarafsız ve bağımsız bir üçüncü kişidir” dedi.

İş dünyası destekliyor

Arabuluculuk ile adalete hızlı erişimin sağlandığına dikkat çeken Öztatar, bu özelliğinden ötürü uygulamanın öneminin giderek arttığını söyledi. Arabuluculuğun, süreci yönetmede, sürece hakim olmada ve karar vermende önemli katkılar sağladığını dile getiren Öztatar, arabuluculuk uygulamasının hukuki davaları kapsadığını, sorunu barışçıl bir şekilde çözdüğü ve daha az masraflı olduğu için ticari dünyanın arabuluculuğu desteklediğini söyledi.

Neredeyse mahkeme ilamı yerine geçiyor

Arabuluculuk uygulamasının neredeyse mahkeme ilamı yerine geçtiğini hatırlatan Öztatar, arabuluculukta anlaşılan konularda yeniden dava açılamayacağını, bunun kanunla sağlandığını, Türkiye’nin her adliyesinde bir arabuluculuk bürosu olduğunu sözlerine ekledi.

Program, soru cevap kısmı ile sona ererken, programın sonunda Hakan Öztatar’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bayram Tatilinde Hava Yolunda Rekor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayram tatilini kapsayan 5-14 Nisan tarih…