Home FOTO GALERİ TÜMSİAD, KATAR’DAN OLUMLU İZLENİMLERLE DÖNDÜ…

TÜMSİAD, KATAR’DAN OLUMLU İZLENİMLERLE DÖNDÜ…

- Guncellenme Tarihi: 25 Ocak 2018 13:30
7 min read
TÜMSİAD, KATAR’DAN OLUMLU İZLENİMLERLE DÖNDÜ… için yorumlar kapalı
0

TÜRKİYE VE KATAR İLİŞKİLERİNİN GELİŞMESİNE TÜMSİAD KATKISI…

BURSA – Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi organizasyonuyla Katar’a giden 35 iş adamı, Doha şehrinde düzenlenen “Expo Turkey By Qatar 2018 Fuarı”ndan olumlu izlenimlerle döndü.

TÜMSİAD Bursa Şube organizasyonuyla 35 iş adamının katıldığı Türkiye ile Katar arasındaki ilişkilerin artması yönünde atılan en önemli adımlardan biri olan Expo Turkey By Qatar, sona erdi.

Doha Hilton otelinde gerçekleşen Katar ülke prezantasyonuna, Türkiye’nin Katar Büyükelçisi Fikret Özer, Ticari Ataşe Burak Güreşçi ve Türk Katar İş Adamları Derneği Başkanı Ahmet Başar’ın yanı sıra Katarlı birçok iş adamı katılım sağladı.

35 kişilik TÜMSİAD heyeti fuarda Katarlı firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. İş adamları, fuar dışında çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Katarlı firmalarla ticari görüşmeler de yaptı. Verimli görüşmelerin gerçekleştirildiği programda karşılıklı ziyaretlerin devamlılığı ile ticari ilişkilerin güçleneceği ve ziyaretin amacına ulaşacağı belirtildi.

OSMAN ARSLAN, İLERİ TEKNOLOJİ’NİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Doha Hilton Otel’de organize edilen geniş katılımlı toplantıda konuşan TÜMSİAD Bursa Şube Başkanı Osman Arslan, dünyanın; İslam coğrafyasının daha aktif rol alması gereken bir yere doğru gittiğini vurguladı. Arslan şunları söyledi: “Ülkelerin gayri safi milli hasılalarına baktığımızda en büyük miktarın ileri teknoloji ürünleri olduğunu görüyoruz. Şüphesiz diğer hizmet sektörleri ve inşaat alanları da çok önemli ama ileri teknoloji elinizde varsa birçok şeye hâkim oluyorsunuz. Marmara Bölgesini temsilen buradayız ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki ileri teknoloji ürünlerinde de epey aşama kaydettik. Bizler TÜMSİAD ailesi olarak  iş dünyasının ekonomik sosyal ve kültürel faaliyetleriyle bütünleşerek yeni Türkiye yolunda önemli bir sorumluluk içinde hedeflere yürümeye devam ediyoruz.”

“KATAR’LA İLİŞKİLERİMİZ HIZLA GELİŞİYOR”

“Üretim gücü ve sektörel çeşitliliğiyle ülkemiz ekonomisinin önemli bir merkezi olan Bursa’mızda TÜMSİAD üyeleri önemli bir ekonomik gücü temsil etmektedir” diyen Arslan şunları aktardı: “Ülkemizin marka değerlerini yükseltme ve  birçok ekonomik atılımın içinde yer alarak insan odaklı büyümeyi amaçlıyoruz. Köklü dostluk ve kardeşlik bağlarımızın bulunduğu Katar’la ilişkilerimiz her alanda hızlı bir gelişme göstermekte ve mükemmel düzeyde seyretmektedir. İki ülke arasında geçmişten gelen kadim dostluk ve ilişkiler neticesinde son dönemde Katar’a karşı uygulanan ambargo girişimlerinin tam aksine Katar ile olan ikili ve ticari ilişkilerimizin daha güçlü olmasını temenni ediyorum. Bu fuarın da buna katkısı olduğunu düşünüyorum.”

DIŞ TİCARET HACMİNDE ARTIŞ

İki ülkenin ticari hacimleriyle ilgili de bilgi veren Arslan, “İki ülke arasındaki ticaret hacmine baktığımızda, oran 2016 yılında petrol ve türevleri hariç 710 milyon dolar olarak gerçekleşmiş ve 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak ülkenin potansiyeli ile Türk müteahhitlik firmalarımızın bugüne kadar Katar’da üstlendikleri projelerin değeri 15 milyar doları aşmıştır. Katar ile Türkiye  arasındaki dış ticaret hacminin son 10 yılda 25 milyon dolardan 710 milyon dolara yükselmiş olmasının, Türk ürün ve hizmetlerine yoğun, etkin, hedef ve sonuç odaklı tanıtım ve pazarlama imkânı sağlanmasına, Katar’da ve katarlı yatırımcılara marka bilinirliliğimizin artırılmasına, ihracat imkânı elde etmemize, doğrudan yatırım yapabilmemize, pazar payımızın arttırılmasına, mevcut müşteri ve bayi ağımızın güçlendirilmesine katkı sağlayacaktır” diyerek sözlerini noktaladı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Taşımacılıkta Bir Ülke ile Daha Sınırları Kalktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Kırgızistan Kara Ulaştırması Karm…