Home GÜNCEL CHP’li okul sahibine FETÖ baskını

CHP’li okul sahibine FETÖ baskını

- Guncellenme Tarihi: 25 Ocak 2018 12:08
2 min read
CHP’li okul sahibine FETÖ baskını için yorumlar kapalı
0

Bursa’da, Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik soruşturma kapsamında Nilüfer ilçesi Odunluk mahallesindeki Özel Mavi Deniz Anadolu Lisesi‘nin sahibi, CHP Bursa Örgütü‘nden İnanç Düzgün gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, örgüte yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde daha önce FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu iddiasıyla KHK ile kapatılan ve bir süre sonra yeniden açılan okulun sahibi İnanç Düzgün, eşi ve aynı zamanda ortağı olan M.Düzgün  ile okul müdürü S.K. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilere ait adreslere düzenlenen operasyonlarda İnaç Düzgün, eşi M.Düzgün ve S.K. gözaltına alındı.

İnanç Düzgün, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Olağan Kongresi‘nde Başkan Adayı İsmet Karaca‘nın İl Yönetim Kurulu Listesi‘nde yer almıştı.

Okulda arama başlatıldı

Soruşturma kapsamında okulda arama ve inceleme başlatıldı. Okula gelen ekipler bazı belge ve evraklar ile bilgisayar hard disklerinin kopyalarını aldı. Öte yandan, kapatılan bazı FETÖ okullarından zaman zaman bu liseye para aktarıldığı, örgütün okullarındaki öğretmen ve öğrencilerin söz konusu okula yönlendirildiği öğrenildi. Arama ve incelemelerin sürdüğü okulda görev yapan bazı öğretmenler hakkında örgütün şifreli haberleşme programı “Bylock“u kullandıkları iddiasıyla işlem yapıldığı bildirildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Marmarabirlik’ten Üreticiye 630 Milyon TL Ödeme

2023/2024 iş yılı ürün alım kampanyasının son dilim ödemesini 26 Nisan 2024 tarihinde yapa…