Home FOTO GALERİ BUMİAD BAŞKANI EFE’DEN BURSA’NIN KURTULUŞUNUN 95. YILDÖNÜMÜ MESAJI…

BUMİAD BAŞKANI EFE’DEN BURSA’NIN KURTULUŞUNUN 95. YILDÖNÜMÜ MESAJI…

- Guncellenme Tarihi: 12 Eylül 2017 12:50
4 min read
BUMİAD BAŞKANI EFE’DEN BURSA’NIN KURTULUŞUNUN 95. YILDÖNÜMÜ MESAJI… için yorumlar kapalı
0

BUMİAD BAŞKANI ORHAN EFE: “İYİ Kİ BU AZİZ MİLLETİN EVLATLARI OLARAK YAŞAMA MERHABA DİYEBİLMİŞİZ”

 

BURSA – Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Efe, Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

 

Bursa’nın iki yıl, iki ay, iki gün süren bir esaretin ardından 11 Eylül 1922’de işgalden kurtulduğunu belirten Başkan Orhan Efe, “İyi ki bu aziz milletin evlatları olarak yaşama merhaba diyebilmişiz” dedi.

 

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına çok şey borçlu olduğumuzu dile getiren Efe, sözlerini şöyle sürdürdü;

 

“Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk payitahtı Bursa 8 Temmuz 1920’ de Yunan birlikleri tarafından işgal edildi. Tam 2 yıl, 2 ay, 2 gün süren esaretten sonra 10 Eylül 1922 gününü 11 Eylül 1922 gününe bağlayan gece ilk olarak 40 milis erinin Bursa’ya girmesi ile kurtulmuştur.

 

Bugün bu kentte ve bu coğrafya da nefes alabiliyorsak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına, on binlerce şehidimize ve gazimize borçluyuz. Bu borç; Sadece onları yılda bir kez anarak ve arkalarından şükran ile üç İhlâs, bir Fatiha okuyarak ödenemez. Her gün anarak ve dualarla şükranlarımızı, Her nefes aldığımızda Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve yitirdiğimiz dedelerimize ve ninelerimize minnet duygularımızı sunarak ve bugün var oluşumuzun yegâne sebebi Türkiye Cumhuriyeti ilkelerine olabildiğince sarılarak, savunarak ve yaşatarak ödeyebiliriz.

 

İyi ki bu aziz milletin evlatları olarak yaşama merhaba diyebilmişiz. Yüce yaratana şükürler olsun. Bu varlığımızı ve varlığımızın temellerini yıkmaya, karalamaya, yok saymaya çalışanlara lanet olsun.

 

Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olarak tüm nesiller boyu payidar ve muktedir olarak kalacak, yaşayacak ve yaşatacaktır.

 

‘’NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE’’  Mustafa Kemal ATATÜRK”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…