Home FOTO GALERİ Akçalar’ın ünlü inciri görücüye çıktı

Akçalar’ın ünlü inciri görücüye çıktı

- Guncellenme Tarihi: 12 Eylül 2017 12:48
8 min read
Akçalar’ın ünlü inciri görücüye çıktı için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği 5. Akçalar İncir Festivali’nde bölgenin dünyaca ünlü siyah inciri görücüye çıktı. Katılanların ünlü siyah inciri tatma fırsatı bulduğu festivalde,  “En İyi İncir Yetiştiricisi” seçilirken, “İncirli Lezzetler Yarışması”nda da farklı tatlar birincilik için yarıştı.

 

 

Bursa’nın dünyaca tanınan siyah incisi,  Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Akçalar İncir Festivali’nde yine damaklarda unutulmaz bir tat bıraktı. Nilüfer Belediyesi tarafından üreticinin desteklenmesi ve kaliteli üretimin artması amacıyla bu yıl da Akçalar Futbol Sahası’nda düzenlenen etkinlikte Akçalar ve çevre mahallelerin inciri tanıtıldı.  Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen festivalde üreticiler, ‘En İyi İncir Yetiştirici Yarışması”nda dereceye girebilmek için ürünlerini jürinin değerlendirmesine  sundu.

Kadınların yanı sıra erkeklerin de katıldığı “İncirli Lezzetler Yarışması”nda da incirden yapılan yemek ve tatlılar birincilik için jürinin beğenisine  sunuldu.

Lezzeti kadar sağlık açısından da çok faydalı  olan Bursa’nın siyah incisinin tanıtıldığı Akçalar İncir Festivali’ne, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal ile Bursa ve çevre illerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Bozbey ve milletvekilleri, üreticilerin açtığı stantları gezerek ünlü Akçalar incirinin tadına baktı.

Amaçlarının kaliteli ve nitelikli üretimi desteklemek olduğunu kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’nın siyah incisini uluslararası düzeyde tanıtılabilmesi için yoğun çaba harcadıklarını söyledi. Bozbey, “Nilüfer’in inciri bir başkadır diyoruz. Akçalar’ın, Fadıllı’nın, Konaklı’nın, Başköy’ün yani bu bölgenin inciri gerçekten farklı. 5 yıl önce bu festivali başlatırken üreticilerimizin ürünlerini ulusal ve uluslararası düzeyde tanınabilir olmasını hedeflemiştik ve bu süreçte epey bir yol kat ettik. Üreticimizin bunun karşılığını alması en büyük arzumuzdur. Üreticilerimizi desteklemeye, onların yanında olmaya devam edeceğiz. Kaliteli ve nitelikli üretimi özellikle de doğal koşulları dikkate alarak üretimi

yaptığımız sürece Nilüfer’in incirinin tanıtılabilmesi, değerini bulması önemli hale gelecektir” diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İncir Festivali’nde düzenlenen ‘En İyi İncir Yetiştiricisi”  ile  “İncirli Lezzetler” yarışmalarına katılanlara ve değerlendirmeleri yapan jüri üyelerine de teşekkür etti.

YARIŞMALARA BÜYÜK İLGİ

Festivalde “En İyi İncir Yetiştiricisi Yarışması”nda ve “İncirli Lezzetler Yarışması”na  katılan 19 yarışmacı arasından dereceye girenler, jürinin zorlandığı değerlendirmesi sonrasında belirlendi. Üreticilerin desteklenmesi amacıyla düzenlenen “En İyi İncir Yetiştiricisi Yarışması”nda Figen Ulutürk birinci olurken 1000 liralık ödülü CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın elinden aldı. Yarışmada ikinci olan Halil Ömer İlhan 750 liralık ödülünü Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız’dan, üçüncü olan Kamile Dönmez de 500 liralık ödülünü Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Ali Karamık’tan aldı.

Birbirinden güzel lezzetlerin yarıştığı, incirin tatlısından tas kebabına ve pastırmalı incir kebabına kadar farklı tatların yer aldığı  “İncirli Lezzetler Yarışması”nda da  Huriye Coşkun yaptığı incirli cheesecake ile 1000 liralık birincilik ödülünü Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık’tan aldı. İkinciliği  paylaşan  Selma Özyaprak ve Kamile Kerimoğlu 750’şer liralık ödülün sahibi oldular. Yarışmasının üçüncüsü Berya Erişkin ise 500 liralık ödülünü CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal’dan aldı.

İncirin tadının damaklarda kaldığı 5. Akçalar İncir Festivali’nde vatandaşlar doyasıya eğlendi. Nilüfer Halk Dansları Topluluğu’nun gösteri yaptığı festivalde Nilüfer Roman Orkestrası seslendirdikleri şarkılarla katılımcılara keyifli  bir gece yaşatırken Nilüfer Türk Halk Müziği Korosu da eserleriyle eğlenceyi doruğa taşıdı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…