Home FOTO GALERİ Osmangazi’de İncir Festivali Coşkusu

Osmangazi’de İncir Festivali Coşkusu

- Guncellenme Tarihi: 12 Eylül 2017 12:55
3 min read
Osmangazi’de İncir Festivali Coşkusu için yorumlar kapalı
0

Ovaakça Siyah İncir Festivali Renkli Geçti

Osmangazi Belediyesi’nin bu yıl 17.’sini düzenlediği ‘Siyah İncir Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu.

 

Osmangazi Belediyesi tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen Ovaakça Siyah İncir Festivali, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarının ardından yepyeni bir görünüme kavuşan Ovaakça Mesire Alanı’nda gerçekleştirildi. Mehter ve folklor gösteriyle başlayan festival, 8 farklı kategoride yaklaşık 150 pehlivanın kıyasıya mücadele ettiği yağlı güreş müsabakalarıyla devam etti. Bu yıl 2 farklı köyden 17 üreticinin katıldığı yarışmada incirler dış görünüş, irilik ve içinin güzelliği gibi farklı alanlarda değerlendirildi. Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeye göre birinciliği Fatih Çakmak, ikinciliği Hüseyin Kocakurt ve üçüncülüğü ise Süheyla Kılıç kazandı. Dereceye giren üreticilerden birinciye 300, ikinciye 250, üçüncüye ise 200 TL para ödülü verildi.

 

Festivalin 17.’sini organize ettiklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bu festivalin daha gelişmesi, büyümesi için belediye olarak yapılabilecek tüm destekleri yapıyoruz. Bu festival, etkinlik, bu incir bu bölgede yaşayan köylülerimizin. Bu festival ile amacımız, siyah incirimizi tüm dünyaya tanıtmak.

Dereceye girenlerden ilk 3’ü Ovaakça’dan. 17 katılımcıdan 15’i Ovaakça’dan 2’si Dürdane’den. Bu incir sadece Osmangazi köylerinde üretiliyor. Bu incirleri Avrupa’nın birçok yerine ihraç ediyoruz” dedi. Başkan Dündar, yarışmada derece giren incir üreticilerine ödüllerini takdim etti.

Başkan Mustafa Dündar, 8 farklı kategoride yapılan gün boyu kıyasıya mücadelenin yaşandığı yağlı güreş müsabakalarında dereceye giren pehlivanlara, gün sonunda kupa ve madalyalarını verdi. Ödül töreninin ardından sahne alan sanatçı Ali Çakar, söylediği şarkılarla festival alanını coşturdu. Başkan Mustafa Dündar da alandaki vatandaşlarla birlikte konseri dinledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …