Home FOTO GALERİ HAKAN ÇAVUŞOĞLU: “ALLAH’IN İZNİYLE BU DAVADA MUZAFFER OLACAĞIZ”

HAKAN ÇAVUŞOĞLU: “ALLAH’IN İZNİYLE BU DAVADA MUZAFFER OLACAĞIZ”

- Guncellenme Tarihi: 4 Eylül 2017 13:50
6 min read
HAKAN ÇAVUŞOĞLU: “ALLAH’IN İZNİYLE BU DAVADA MUZAFFER OLACAĞIZ” için yorumlar kapalı
0

BURSA – Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi’nin geleneksel bayramlaşma töreni, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

MÜSİAD Bursa Şubesi tarafından Kurban Bayramının ikinci günü gerçekleştirilen bayramlaşma töreni; Bursa protokolünün geniş katılımıyla düzenlendi.

MÜSİAD Hizmet Binasında düzenlenen bayramlaşmaya; Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Bursa Milletvekilleri; Bennur Karaburun, Emine Yavuz Gözgeç, Zekeriya Birkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,  AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Geçmiş Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz ve çok sayıda MÜSİAD üyesi iş adamı katıldı.

“İnsanlık adına utanç verici”

Konuşmasına tüm İslam âleminin Kurban Bayramını kutlayarak başlayan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Maalesef bu bayrama da komşu ve uzak coğrafyalarda, Arakan’da yaşananların gölgesi altında giriyoruz. Gerçekten de Arakan’da ortaya çıkan görüntüler, bugün insanlık adına utanç verici görüntüler. İnsanım diyenin, insanlık namına hassasiyet taşıyanların hiçbir şekilde tasvip edemeyeceği görüntüler. Onun için Türkiye Cumhuriyeti olarak hem diplomatik yöntemleri, hem de insani diplomatik enstrümanlarımızı devreye aldık. Kardeşlerimizin imdadına yetişmek için her türlü olasılığı değerlendiriyor, elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

Muzaffer olacağız…

Türkiye’nin AK Parti iktidarıyla beraber mazlumların ve mağdurların yanında olmaya çok büyük özen gösteren  bir ülke olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, “Bu bizim milletimizin çok büyük bir gönül zenginliğidir. Bizim yüreğimize sığınanlara göstermiş olduğumuz şefkat, hiçbir millete nasip olmayacak güzelliktedir. İşte kardeşlerim bu yüzdendir ki bizler, Allah’ın izniyle hakkın ve haklının yanında olduğumuz bu davamızda muzaffer olacağız” ifadelerini kullandı.

Gürses: “MÜSİAD olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız”

Bayramların Müslümanların kardeşliğini, birliğini, beraberliğini ve mutluluğunu ortaya koyan günler olduğunu söyleyen MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gürses ise, “Bilhassa Müslüman coğrafyalarda bayramlarda mutluluklar yerine zulümler, katliamlar, çileler ve sıkıntılar yaşandığını görmekteyiz. Müslümanların geçmişten beri çektiği bu acıları ortadan kaldırmak için bizler çok çalışmalı ve gücü elimize almalıyız. Eğer bu güç zalimlerin elinde olursa, bugün yaşanılanların önüne geçemeyiz. Biz 50’den fazla İslam ülkesi içerisinde kendi gücü ve kuvveti itibariyle öne çıkmış bir ülke olsa da, mevcut durumu yeterli görmüyoruz. En son Myanmar’da yaşanan vahşet ve onun gibi zulümlerin önüne geçmek için, gücümüze güç katmalıyız. MÜSİAD olarak bizler bu noktada üzerimize düşen görevi her anlamda yerine getirmeye hazırız. Bu bağlamda üretim, istihdam ve ihracat noktasında elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Bozbey, “Borcun 25 Milyarı Aştığını Görüyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, önlerinde acı ama gerçek bir tablo bulun…