Home FOTO GALERİ Dama’da büyük ödül Irak’a gitti

Dama’da büyük ödül Irak’a gitti

- Guncellenme Tarihi: 21 Ağustos 2017 22:51
4 min read
Dama’da büyük ödül Irak’a gitti için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 18. Uluslararası Türk Daması Şampiyonası’nda madalyalar sahiplerini buldu.

Yerli ve yabancı  200 damacının katıldığı geleneksel turnuvada şampiyonluk komşu ülke Irak’a gitti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Türk Daması Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği ‘18. Uluslararası Türk Daması Şampiyonası’ Katlı Pazar Yeri’nde yapılan final maçları ve ödül töreni ile sona erdi.

Türk Daması’nı yaşatmak, tanıtmak ve dünyadaki dama oyuncularını bir araya getirmek amacıyla gerçekleştirilen üç günlük şampiyona, nefes kesen zekâ mücadelelerine sahne oldu.

9 tur üzerinden yapılan çekişmeli final karşılaşmaları sonucunda dereceye giren damacılar belli oldu.

Irak, Japonya, Azerbaycan, İran, Lübnan ve Kuveytli damacılarında katıldığı 18. Uluslararası Türk Daması Şampiyonası’nda birinciliği Iraklı Zaher Mustafa Necat kazandı.

Turnuva’nın ikincisi Batman’dan Avni Karanfil, üçüncüsü de İstanbul’dan Faik Yıldız oldu.

Uluslararası Satranç Kuralları’nın (İsviçre Sistemi) uygulandığı şampiyonda birinci 3.000 TL, ikinci 2.000 TL, üçüncü ise 1.000 TL’lik  para ödülü kazandı.

Dereceye giren damacılar, kupa ve para ödüllerini Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın elinden aldı.

 

‘Damacılar kültür elçimiz’

 

Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, yerli dama severlerin yanı sıra dost ülkelerden gelen sporcularında organizasyona renk kattığını söyledi.

Damayı 18 yıldır her yaştan insana ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Kurtulan; ” Dama sporunun hafızalardan silinmesini istemiyoruz. Bu tür etkinliklerle hem

damayı yaşatıyoruz, hem de dünyada bu sporla ilgilenenleri bir araya getiriyoruz.

Kültür elçisi olarak gördüğümüz tüm dama severleri önümüzdeki yıl Mustafakemalpaşa’ya yanlarında üç kişi getirme sözüyle davet ediyorum. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını ön planda tutarak gerçekleştirdiğimiz şampiyonada mücadele eden sporcularımızı tebrik ediyor, tüm dama severlere ve bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum ” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…