Home FOTO GALERİ BALKANTÜRKSİAD, SIRBİSTAN’DAN SONRA BALTIK ÜLKELERİNE DE GİDİYOR…

BALKANTÜRKSİAD, SIRBİSTAN’DAN SONRA BALTIK ÜLKELERİNE DE GİDİYOR…

- Guncellenme Tarihi: 21 Ağustos 2017 22:45
5 min read
BALKANTÜRKSİAD, SIRBİSTAN’DAN SONRA BALTIK ÜLKELERİNE DE GİDİYOR… için yorumlar kapalı
0
  1. EKONOMİ ZİRVESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI…

 

BURSA – Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), Baltık ülkeleri olarak adlandırılan Litvanya, Letonya ve Estonya’da yapacağı 14. Ekonomi Zirvesi için çalışmalara başladı.

3-6 Ağustos tarihleri arasında Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a ekonomik ve ticari işbirliği konularını ele almak ve ‘Balkantürk Ticaret Merkezi’ projesini hızlandırmak üzere bir çalışma gezisi düzenleyen BALKANTÜRKSİAD, rotayı bu kez Baltık ülkelerine çevirdi. Belgrad’da yapılan 13. Ekonomi Zirvesi’nden olumlu sonuçlarla dönen BALKANTÜRKSİAD, 14. Ekonomi Zirvesi için de kolları sıvadı.

Ekim ayı içerisinde yapılacak ziyarete ilişkin çalışmalarını sürdüren BALKANTÜRKSİAD, önceki günlerde Baltık ülkelerinin en büyüğü olan Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga’yı makamında ziyaret etti.

Ziyarete, BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Litvanya Bursa Fahri Konsolosu Berat Tunakan, BALKANTÜRK Eğitim Vakfı (BEV) Başkanı Naci Şahin ve BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

“BALKANLARIN DIŞINA DA AÇILIYORUZ”

Ziyarete ilişkin konuşan Tunakan, şunları söyledi: “Batı ile entegrasyonunu sağlamış Baltık ülkeleri ekonomik anlamda keşfedilmemiş ve değerlendirilmesi gereken bir pazardır. Bu ülkelerin, Rusya ve diğer ülkelere olan yakınlığı ve iş birliği, Türkiye ile arasındaki ilişki için önemli fırsatlar doğuruyor. Son yıllara baktığımızda istenilen düzeyde olmasa da gerek Litvanya gerekse de diğer Baltık ülkeleri ile Türkiye arasındaki ticari hacmimiz giderek artıyor. Bizler de BALKANTÜRKSİAD olarak Litvanya, Letonya ve Estonya ile ülkemiz arasındaki ticarete katkı sağlamak ve ekonomik işbirliklerini artırmak için 14. Ekonomi Zirve’sini Baltık ülkelerinde gerçekleştirme kararı aldık. Bu doğrultuda Litvanya Ankara Büyükelçimizle bir araya gelerek istişare yapmak istedik. BALKANTÜRKSİAD, sadece Balkanlarla sınırlı kalmıyor, üyelerimizin ticari ve ekonomik işbirliklerini arttırmak amacıyla Balkanların dışına da çıkıyor.”

“BÜYÜKELÇİ BRUZGA’DAN BALKANTÜRKSİAD’A TEŞEKKÜR”

BALKANTÜRKSİAD’ın 14. Ekonomi Zirvesi için Baltık Ülkeleri’ni seçtiği için mutlu olduklarını belirten Litvanya Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga, verimli bir program için elinden geleni yapacağını söyledi. Türkiye ile Litvanya arasındaki siyasi ilişkilerin olumlu olduğunu belirten Bruzga, bunun neticesinde ekonomik ilişkilerin de giderek arttığını vurguladı. Litvanya’nın ve diğer Baltık Ülkelerinin Türk insanları tarafından gerek turizm gerekse de ekonomik anlamda çok fazla keşfedilmemiş bir bölge olduğunu ifade eden Büyükelçi Bruzga, bunun fırsata dönüştürülmesi gerektiğinin de altını çizdi.

“ÜYELER, FUARLARA DA KATILACAK”

Ayrıca Ekim ayında Litvanya’da gerçekleştirilecek olan fuarlara üyeleriyle birlikte katılacaklarını da belirten BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, çalışmaların artarak süreceğini sözlerine ekledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …