Home FOTO GALERİ Gazi Kupası Mustafakemalpaşa’da

Gazi Kupası Mustafakemalpaşa’da

- Guncellenme Tarihi: 3 Ağustos 2017 13:44
6 min read
Gazi Kupası Mustafakemalpaşa’da için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 91. Gazi Koşusu’nun şampiyon atı

‘Piano Sonato’nun sahibi Oğuz Yalçın’ı kutladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına bu yıl 91.’si koşulan Türk yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu’nda son 10 yılın en iyi derecesini elde ederek zafere ulaşan ‘Piano Sonato’nun Mustafakemalpaşalı sahibi Oğuz Yalçın için Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısında özel bir kutlama töreni düzenlendi.

Yalçın Hara Müdürü Metin Göre ve Oğuz Yalçın’ın babası İshak Yalçın’ın da katıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Gazi Koşusu’nda Mustafakemalpaşa’nın adının taçlandırıldığını söyledi.

 

‘Tarihi bir başarı’

 

Oğuz Yalçın’ın atçılık dünyasına Mustafakemalpaşa’dan bir gurur ve başarı öyküsü kazandırdığını belirten Başkan Kurtulan; ” Bizim kültürümüzde atın özel bir yeri var.

Bu başarıyla tarihe bir iz düşüldü. Mustafakemalpaşa’ya değer katan büyük bir başarı öyküsü yazıldı. Bu başarı, Mustafakemalpaşa’nın yarış atı yetiştiriciliği konusunda önemli bir merkez olmasının adımıdır. Bölgemizin doğası, havası, toprağı buna uygundur. Bize düşen bu kültürü yeni nesillere taşımak. İnsanımıza hobi oluşturmak ve hayatının bir yanına at sevgisini yerleştirmek için el birliği ile çalışacağız. Büyük emek, sevgi ve sabırla kazanılan bu başarıdan dolayı Oğuz Yalçın ve hara personelini kutluyorum” dedi.

 

‘Kupa Mustafakemalpaşa’ya armağan’

 

Oğuz Yalçın ise konuşmasında Gazi Kupası’nı Mustafakemalpaşa’ya armağan ettiğini dile getirdi.

Yalçın; ” Güller ve Hacı Ali mahalleleri arasında 300 dönüme yakın bir arazi üzerine kurulan haramız için bir çok çalışma yaptık. Bandırma, Susurluk, Karacabey ve Mustafakemalpaşa

hattında 30’un üzerinde yer fizibilitesi yaptık ve buraya karar verdik. Yarış atı yetiştirmek bizim bir sevdamız. Haramız dünya ölçeğinde yarış atı yetiştirebilecek bir kapasiteye sahip. Profesyonel yetiştiricilerden modern beslenmeye kadar her olanağımız mevcut. 2013 yılından beri taylarımız burada yetişiyor ve bir çok yarış kazanıyor. En son 25 Haziran tarihinde Türkiye’nin en büyük koşusu olan Gazi Koşusu’nu Mustafakemalpaşa toprakları içinde yetişen bir atla kazanmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. 4 yıl içinde böyle bir başarıyı elde etmek bizim için çok önemliydi. Bu kupayı da Mustafakemalpaşa’ya armağan ediyoruz. Belediye Başkanımıza yardımları ve bize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. At sadece yarışlardan ibaret bir canlı değil. Bir çok işlevi var. Özellikle engelli çocuklarımızın gelişiminde at çok önemli bir tedavi aracıdır. Bu anlamda biz çocuklarımızın ve gençlerimizin atları sevmesi noktasında yapılacak tüm projelerde varız ” dedi.

  1. Gazi Koşusu’nun tüm meclis üyeleriyle birlikte tekrar izlendiği törende AK Parti, CHP ve MHP grup sözcüleri de Oğuz Yalçın’ı başarısından dolayı kutladı.

Başkan Kurtulan törende Yalçın’a tablo hediye etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

NOSAB’dan Eşitlik Politikası

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) tüm çalışanlarına adil ve eşit çalışma ortamını sa…