Home EKONOMİ “Enflasyondaki düşüş moral oldu”

“Enflasyondaki düşüş moral oldu”

- Guncellenme Tarihi: 3 Ağustos 2017 14:29
2 min read
“Enflasyondaki düşüş moral oldu” için yorumlar kapalı
0

BOSİAD Başkanı Abdullah Bayrak, “Temmuz ayında tekrar tek haneli rakamları gören yıllık enflasyon Türkiye ekonomisi için moral oldu” dedi.

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan temmuz ayı enflasyon verilerini değerlendiren Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayrak şunları söyledi:

“Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) temmuzda yüzde 0,15, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0,72 artmasına rağmen, tüketici fiyatlarında yıllık enflasyonun yüzde 9,79 ile aylar sonra yeniden tek haneli rakamlara inmesi sevindirici. Yıllık enflasyondaki düşüşün önümüzdeki aylarda da süreceği ve tek haneli seviyenin devam edeceğini düşünüyorum. Baktığımızda nisanda yüzde 11,87 ile zirveyi gören enflasyon, mayısta 11,72 ve haziranda 10,90 ile düşüş eğilimine girmişti. Bu eğilimin yıl sonuna kadar devam etmesi ve yılı yüzde 9 oranında kapatmasını ümit ediyorum. Dünya ekonomisine yönelik risklerin devam ettiği, finansal dalgalanmaların tamamen geçmediği bir döneme rağmen Türkiye’nin bu yılı tek haneli rakamlardaki enflasyonla kapatacağına inanıyorum. Ve bu durum 2018’e daha emin adımlarla girmemizi sağlayacaktır.”​

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Deniz Dalgıç’tan Oy Kullanma Çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, 31 Mart yerel se…