Home FOTO GALERİ TÜMSİAD BURSA, TKDK İLE BİR ARAYA GELDİ…

TÜMSİAD BURSA, TKDK İLE BİR ARAYA GELDİ…

- Guncellenme Tarihi: 31 Temmuz 2017 13:01
5 min read
TÜMSİAD BURSA, TKDK İLE BİR ARAYA GELDİ… için yorumlar kapalı
0

TÜMSİAD’DA GÜNDEM TARIM VE KIRSAL KALKINMA…

BURSA – TÜMSİAD Bursa Şubesi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Ömer Berksun ve berberindeki heyeti ağırladı.

TKDK heyeti, TÜMSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Arslan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Konuşmasına TÜMSİAD ile ilgili bilgiler vererek başlayan Başkan Arslan, TÜMSİAD’ın ağırlıklı olarak KOBİ’lerden oluştuğunu belirtti.

KOBİ’lerin ülke ekonomisinin büyük çoğunluğunu oluşturduğunu da ifade eden Arslan, “TÜMSİAD’ın Bursa Şubesi olarak kurulduğumuz 2006 yılından bu yana Bursamız ve ülkemiz ekonomisine katkı için birlik ve beraberlik içinde çalıştık. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“DEVLETİMİZİN SUNDUĞU İMKÂNLARDAN YARARLANMAK İSTİYORUZ”         

Şehir ve ülke faydasıyla dertlenmiş arkadaşlarla çalıştıklarını söyleyen Arslan, devletin imkânlarından yararlanmak için her kurumla iş birliği içerisinde olmak istediklerini de sözlerine ekledi. Arslan, “Devletimiz birçok sektörde önemli teşvikler ve imkânlar sunuyor. Ancak yeterli duyurulmadığı ya da bizlerin dikkatli incelemediğinden dolayı istenilen şekilde yararlanılamıyor. O yüzden bizler de her kurumla olduğu gibi TKDK ile de diyalog içinde olmak, yapabilirsek güzel projeleri hayata geçirmek ve yeni teşvik ve imkânlardan faydalanmak istediğimiz için bir araya geldik. Hayırlı olsun.” diye konuştu.

“ÇAĞRI DÖNEMLERİMİZİ İYİ TAKİP EDİN”

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Ömer Berksun da kırsal kalkınmayı destekleme adına faaliyet gösterdiklerini ve bu doğrultuda 2013-2016 yılları arasında 220 kişiye 82 milyonluk hibe desteği yaptıklarını belirtti.

Türkiye genelinde 11 bin kişiye destek verdiklerini ve bu desteklerin süreceğini söyleyen Berksun şunları ifade etti: “Hayvancılık, et ve süt ürünleri işleme tesisleri ile nüfusu 20 binden az olan yerlerde yapılacak yatırımlar gibi konularda soğuk hava depolama, su ürünleri, kırsal turizm, yenilenebilir enerji gibi tam 16 başlıkta 11 bin kişinin yararlandığı bir sistemimiz var. Hibe desteği yaptığımız çağrı dönemlerimiz oluyor. Girişimci iş adamlarımızın bu desteklerden faydalanabilmeleri için bizleri iyi takip etmesini ve bizlerle her daim iş birliği içerisinde olmalarını öneriyoruz. Çünkü çok güzel teşvikler veriyoruz. Devletimizin sağladığı bu imkânları doğru ve yararlı kullanacak iş adamlarımıza ihtiyacımız var.”

Son dönemlerde Bursa’nın kırsal turizm potansiyelinin çok arttığını ifade eden Berksun, yenilenebilir enerjiyi de çok önemsediklerini vurguladı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…