Home FOTO GALERİ Osmangazi’den ‘Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme’ Semineri

Osmangazi’den ‘Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme’ Semineri

- Guncellenme Tarihi: 22 Temmuz 2017 17:40
4 min read
Osmangazi’den ‘Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme’ Semineri için yorumlar kapalı
0
  • Personele Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Semineri Verildi

 

Osmangazi Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Eşitlik Birimi tarafından, personele yönelik ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme’ konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

 

Soğanlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere, belediyedeki müdürlüklerde görevli eşitlik birimi temsilcileri ile bütçeden sorumlu personel katıldı. Seminerde sunum gerçekleştiren Eşitlik Birimi sorumlusu Psikolog Melike Oruç, “2016 yılında hazırlanan 5 yıllık yerel eşitlik eylem planında yer alan bu eğitimle, 2018 yılı bütçesi hazırlanırken kadın, erkek, çocuk, yaşlı ve engelli ayırt edilmeksizin toplumda bulunan tüm dezavantajlı grupların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, topluma sunulan yerel hizmetlere eşit ulaşım fırsatları ve bunun için bütçenin nasıl kullanılacağına dair bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirme semineri kapsamında bütçeden sorumlu personele ve eşitlik birimi temsilcilerine, sosyal belediyeciliğin yapı taşlarından biri olan toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısı ile hizmetlere ulaşım fırsatlarını farklı uygulamalar ve oyunlarla anlattık” dedi.

 

Osmangazi Belediyesi Eşitlik Birimi’nin, ilçede yaşayan dezavantajlı vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek adına hazırladığı 5 yıllık ‘Yerel Eylem Planı’nın, Osmangazi Belediye Meclisi tarafından da onaylandığını, eylem planı ile Şiddetle Mücadele, Kentsel Hizmetler, İstihdam, Katılım ve Sağlık gibi konularda önemli çalışmalar gerçekleştirileceğini belirten Psikolog Melike Oruç, “Hazırlanan ‘Yerel Eylem Planı’, ilçede yaşayan kadın, erkek, engelli ve yaşlı gibi dezavantajlı vatandaşlara daha iyi hizmet sunmayı amaçlıyor. Osmangazi’de yaşayan kadın erkek dezavantajlı diğer gruplara (engelli ve yaşlılara) nasıl daha iyi hizmet getirebiliriz, bunlar üzerinde çalıştık. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’ın da büyük önem verdiği ve yakından takip ettiği çalışmalarımızda, toplumdaki dezavantajlı grupların yaşam standartlarını üst seviyeye çıkartabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…