Home FOTO GALERİ Kansere Karşı Mücadelede Yalnız Değilsiniz

Kansere Karşı Mücadelede Yalnız Değilsiniz

- Guncellenme Tarihi: 22 Temmuz 2017 17:30
4 min read
Kansere Karşı Mücadelede Yalnız Değilsiniz için yorumlar kapalı
0

Kanser tanısı konduğu andan itibaren yaşanılan şok ve reddetme ile başlayan; süreç boyunca farklı şekillerde ve şiddette ortaya çıkan psikolojik zorluklar, tedavi şekli ve zamanına kadar pek çok konuya etki edebilen önemli unsurlar.

Yapılan araştırmalar, kanser tedavi süreçlerinde hastaların psikolojik destek almasının önemine dikkat çekiyor. Üstelik sadece hastalar değil, hasta yakınları da tedavi boyunca benzer sıkıntılar yaşadıkları için kanser hastalarının sosyal çevresinin de psikolojik olarak desteklenmesi, sürece olumlu katkı sağlıyor.

Bursa’nın sağlık hizmetleri alanında ilklerinden olan Ceylan International Hospital,  bu bakış açısından yola çıkarak önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor.

Ceylan International Hospital, proje kapsamında kanser hastalarına ve hasta yakınlarına yönelik psikososyal destek ve eğitim semineri çalışmaları gerçekleştirecek.

“Kanser hastalarının yanlarında olmak istedik”

Bursa’da ilk kez,  26 Temmuz Çarşamba günü Ceylan International Hospital’da Psikiyatrist Prof.Dr. Aslı SARANDÖL tarafından gerçekleştirilecek psikososyal destek ve eğitim semineri çalışmalarıyla kanser hastalığının hasta ve hasta yakınlarındaki olumsuz etkilerinin en az indirilmesi hedefleniyor.

Ceylan International Hospital Başhekimi Uzm.Dr.Merlin Bozkurt; kanser hastaları ve hasta yakınlarının tedavi süreci boyunca psikolojik desteğe ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek;  “Bu ihtiyaca cevap vermek üzere bir sosyal sorumluluk projesi hazırladık. Kanser tedavileri, hastalar üzerinde yıpratıcı etkiler oluşturabiliyor. Ancak bu etkileri asgariye indirmek ve hatta bazen yok etmek, tersine çevirmek, tüm aktörlerin uyumlu birlikteliği ile süreçleri farklı yaşamak, yaşatmak mümkün. Projemizle onkoloji ve psikolojinin, kanser tedavisinde ayrılmaz bir bütünün parçaları olduğuna dikkat çekmek istediğimiz kadar, psikolojik desteğin sadece hastalar için değil; yakınları içinde ihtiyacı olduğunu anlatmak ve onlara bu zorlu süreçte yanlarında olduğumuzu hissettirmek istedik.” diye konuştu.

Katılımın ücretsiz olduğu ve 26 Temmuz Çarşamba günü 14.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek seminere tüm Bursalılar davetlidir.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çilek ve Marul Dikerek Tarımla Tanıştılar

Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi tarafından getirilen çilek ve mar…