Home FOTO GALERİ İZNİK AYASOFYA’DAN AYASOFYA’YA SELAM OLSUN

İZNİK AYASOFYA’DAN AYASOFYA’YA SELAM OLSUN

- Guncellenme Tarihi: 22 Temmuz 2017 17:25
3 min read
İZNİK AYASOFYA’DAN AYASOFYA’YA SELAM OLSUN için yorumlar kapalı
0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “Ayasofya İçin Pedallıyoruz” ekibinden İstanbul Ayasofya’ya selam gönderirken İznik Ayasofya Camii önünde bisikletle eşlik ederek start verdi.

Türk Tarih Kurumunca (TTK) “Belgeler ve Resimlerle Ayasofya Sergisi”ni duyurmak amacıyla düzenlenen “Ayasofya İçin Pedallıyoruz” programı kapsamında 18 Temmuz’da Ankara’dan yola çıkan 30 bisikletçi, bir  gece İznik’te konakladıktan sonra sabah saat:08.00 İznik Ayasofya Camii önünden İstanbul Ayasofya’sına hareket etti.

Ayasofya’daki sergiyi duyurmak için 5 günde 520 kilometre kat etmesi beklenen ekip, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun tarafından İznik’ten uğurlandı. Başkan Sargın “Ayasofya İçin Pedallıyoruz” ekibine bisiklet ile katılarak İstanbul kapıya kadar eşlik ettikten sonra selam ile uğurladı.

“Ayasofya İçin Pedallıyoruz” ekibine İznik Ayasofya Camii önünde start veren Belediye Başkanı Osman Sargın ” Ayasofya İçin Pedallıyoruz ekibini bir gece İznik’te ağırlamaktan onur ve gurur duyduk. Onlarda artık ilçemizin gönüllü birer turizm elçileri oldular. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. İznik Ayasofya Camiinden İstanbul Ayasofya’ya bizden selam götürün. İnşallah Ayasofya’ya  sağlık sıhhat içerisinde ulaşırsınız”  dedi.

Bisiklet sporcuları yaptıkları açıklamalarda ” İznik bisiklet için düz  ve kullanışlı bir yer. Bisiklet için şanslı bir ilçesiniz. Bisiklette sağlık var. Onun için sağlıklı nesiller için bisiklet vazgeçilmez bir araçtır. İznik’te araç sürücüleri de bisiklete karşı duyarlı hareket ediyorlar. İznik’i çok beğendiklerini, bir daha aileleri ile birlikte gelmek istediklerini belirttikten sonra İstanbul Ayasofya’ya doğru pedalladılar.  Bisikletçiler, 23 Temmuz 2017 tarihi ve saat: 15.00’de İstanbul Ayasofya serginin açılışını yapacaklar.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can’

Yıldırım Belediyesi, ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can Projesi’ kapsamında, 7 ayda 90 ton atık cam …