Home FOTO GALERİ GÖNÜLLÜ KURULUŞLAR İCRA HEYETİ BAŞKANI BURHAN SAYILGAN: 15 TEMMUZ TÜRKİYE’NİN DÖNÜM NOKTASIDIR…

GÖNÜLLÜ KURULUŞLAR İCRA HEYETİ BAŞKANI BURHAN SAYILGAN: 15 TEMMUZ TÜRKİYE’NİN DÖNÜM NOKTASIDIR…

- Guncellenme Tarihi: 16 Temmuz 2017 15:08
15 min read
GÖNÜLLÜ KURULUŞLAR İCRA HEYETİ BAŞKANI BURHAN SAYILGAN: 15 TEMMUZ TÜRKİYE’NİN DÖNÜM NOKTASIDIR… için yorumlar kapalı
0

BURSA – Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu, (BGKP) ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

 

Orhangazi Parkı’nda yapılan açıklamaya Bursa protokolü ve Bursa halkı yoğun ilgi gösterdi. Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Bursa İl Müftüsü İzani Turan, siyasi parti temsilcileri ve BGKP’ye üye sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldığı açıklamada BGKP İcra Heyeti Başkanı Burhan Sayılgan önemli mesajlar verdi.

 

Basın açıklamasında “Türkiye’nin dönüm noktası olan 15 Temmuz darbe teşebbüsünün erken bastırılmasında Bursa mihenk taşı olmuştur” diyen BGKP İcra Heyeti Başkanı Burhan Sayılgan’ın konuşma metni aşağıdaki gibidir:

 

 

“15 Temmuz el ele, gönül gönüle, omuz omuza millet olmanın ve özgür olmanın ne demek olduğunu asrın idrakine haykırışımızdır.

15 Temmuz kadınıyla, erkeğiyle gövdesini tanklara, göğsünü kurşunlara siper eden gözünü kırpmadan vatan için şahadete koşanların tarihidir.

 

Millet iradesini hiçe sayarak bir hayal uğruna, alçakça, şeref ve haysiyetten yoksun bir avuç kendini bilmez FETÖ Terör Örgütü ve yandaşları olan vatan hainleri, gaflet, delalet ve en büyük ihanet örneğini 15 Temmuz’da sergilemiştir.

 

FETÖ Terör Örgütü, haçlı zihniyetine sahip dış güçler ve yandaşları ile birlikte uzun yıllardan beri ülkemizde oynamak istedikleri oyunların bir örneği göstermek istemiş ama Aziz Milletimiz 15 Temmuz’da onlara en güzel cevabı vermiştir.

 

Darbe teşebbüsünün erken bastırılmasında Bursa mihenk taşı olmuştur. Bursa’da koordineyi üstlenen, dönemin İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala ve Sayın Valimiz İzzettin Küçük ile kurduğu il ekibinin üstün gayretiyle ve yaptığı başarılı operasyonlarıyla, hain çetenin Bursa askeri imamı yakalanmış, üzerinde darbe sonrası için yapılacak görevlendirme listesi ele geçirilerek gün doğmadan listede adı geçenler de yakalanarak adalete teslim edilmiştir. Ve böylece darbenin beli kırılmıştır.

 

Her ilde olduğu gibi Bursa’da da bu başarılı operasyonda emeği geçen başta dönemin Sayın İçişleri Bakanımız değerli valimiz, Emniyet teşkilatımız, Belediye başkanlarımız, İl teşkilatları, STK’lar ve halkımıza bu ülke minnettardır.

 

Türkiye’nin dönüm noktası olan 15 Temmuz darbe gecesi ilk açıklamayı yapan Sayın Başbakanımızın ve özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarının ardından halkın birlikte omurgalı duruşu ve hiç tereddüt etmeden meydanlara inmesi ve bu duruşun meydanlarda günlerce devam etmesi hem halkımızı kenetlemiş hem de bu kenetlenme bütün dünyaya ciddi bir yenilemez milli irade örneği göstermiştir.

 

Unutmayalım ki üst akıl ve dış güçler eskiden bu güne kadar bir an bile durmadan Türkiye’de ve bütün Müslüman coğrafyasında bu ümmeti nasıl birbirine düşürürüz, nasıl böler, nasıl yok ederiz diye hesap yapmaktadır.

 

Bu milletin birlik ve beraberliğine, ilkelerine, değerlerine, hedef ve sonuçlarına göz dikenler Türkiye’de asla ve asla başarılı olmayacağını 15 Temmuz’da bu millet Allah’ın inayetiyle ispat etmiştir.

 

En azılı terör örgütlerinden farkı olmayan FETÖ Terör Örgütü ve paralel yapı, memleketin evlatlarını bin bir türlü hile ve yalanlarla yıllardır memleketin egemenliğini eline almak için kullanmışlardır.

Türkiye’yi karanlığa, yokluğa, çaresizliğe teslim etmek isteyenlere bu millet 15 Temmuz gecesi Devletinin yanında olduğunu göstermiştir. Kendi iradesinin haricinde hiçbir iradeyi kabul etmediğini güçlü bir şekilde kanıtlamıştır. Aziz milletimiz, zalim ve hain çeteye, haince işbirlikçilerine en güzel dersi vermiş ve her zaman daha da güçlenerek verecektir.

 

 

Diğer azılı terör örgütlerinden hiçbir farkı olmadığını, her yaptığı ile gösteren FETÖ Terör Örgütü ve paralel ihanet çetesinin başındaki hain ve aynı düşüncede olan mensupları, eminiz ki aldıkları vebali asla ve asla ödeyemeyeceklerdir.

 

Unutmayalım ki bu millet İki şeyi çok güzel öğrendi; Düşmanlarını tanıdı ve ihtiyacımız olan birlikteliği perçinledi.

 

FETÖ Terör Örgütü, paralel yapılanma ve yandaşlarının 15 Temmuz’da kalkıştığı hain darbe girişimini rehavete düşüp asla unutmayacağız ve her türlü tehlikeye karşı temkinli olacağız. Milli irademize, bayrağımıza ve ezanımıza, kardeşliğimize kast edenlere karşı, böyle anma günleri vesilesi ile birlik ve beraberliğimizi daha da arttırmak ve benzeri birliktelikleri sürekli yenileceğiz. Gün kardeşlik, birlik ve beraberlik günüdür. Gün birbirimizi sevme günüdür. Gün bayrağına, milletine, devletine sahip çıkmak isteyenler ile bir araya gelip dünyaya gücümüzü gösterme günüdür.

 

Bizler Gönüllü Kuruluşlar Platformu olarak devletimizin seçilmişleri ve atanmışlarının kesin ve kat’i suretle yanlarında olacağız.

 

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu olarak;

 

Bilinmelidir ki, devlete karşı en ufak bir harekette 15 Temmuz gecesi gibi nöbetimiz sonsuza kadar devam edecektir. Kazanımları bin bir müşkülatla kazanılanları kimseye kayıp ettirmeyeceğiz.

Şimdi vahdet zamanıdır. Darbe karşıtlarının hukukun üstünlüğüne inananlarım insan hak ve özgürlüklerin Allah’tan başka hiçbir güce karşı eğilmeyen onurlu insanların meşrebi, mezhebi, siyahi düşüncesi, partisi, vakfı, derneği ne olursa olsun bu kavramlara sımsıkı sarılma devletine sahip çıkma ve milletin hukukuna sahip çıkma zamanıdır. Bu kavramlar etrafında farkındalıklarımızın bir kilimin desenleri gibi güzelliği vardır. Bu renkler zenginliğimizdir.

 

Bu vesile ile 15 Temmuz gecesinde ülke, bayrak, ezan sevgisiyle, bir an bile düşünmeden, seve seve şahadet şerbetini içen bütün şehitlerimize, kahraman halkımıza ve son günlerde terör örgütlerinin hain saldırılarında şehit olan kardeşlerimize hasılı bir cümle şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize acil şifalar, yakınlarına da sabırlar dileriz.

 

Şu ana kadar bu ülkenin kazanımlarının kaybolmaması ve tüm dünya Müslümanlarının ümidini kaybetmemesi için dua ediyor ve duanızı bekliyoruz.

 

Ayrıca 22 yıl önce Avrupa’nın ortasında Müslümanlara ders verme zamanı gelmiştir diyerek Avrupa tarihine kara bir leke olarak yazılan ve halen cezalandırılamayan Srebrenitsa’da 8000 kişiyi hunharca katledenleri lanetliyor, 22.yıl dönümü dolayısıyla tüm katledilen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor ve kardeş Bosna Hersek halkının acılarını her daim paylaşıyoruz.

 

Tüm halkımıza bu hain girişimin halen gizli hesaplarla tehlike oluşturduğunu hatırlatır rehaveti elden bırakmadan sorumluluklarımızı her platformda devletimiz ve milletimizle paylaşarak temkinli olmamız gerektiğini düşünerek  millet ve vatan sevdalıları olarak bu ülkenin umudu olduğumuzu yeniden hatırlatıyorum.”

 

VALİ KÜÇÜK: MİLLETİMİZ KARANLIĞI AYDINLIĞA ÇEVİRDİ

 

Bursa Valisi İzzettin Küçük de şunları söyledi: “15 Temmuzun seneyi devriyesinde o karanlık geceyi, aydınlık bir sabaha çeviren aziz milletimize minnettarız. 40 yıl boyunca yalan ve palavra ile devletin ve milletin en ücra köşelerine sızan bu hain örgütü tarihin çöplüğüne atan ve vatan ve milletin bekası için canını hiçe sayan 15 Temmuz şehitleri ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Dolar ve Euro Bugün Ne Kadar?

Dolar/TL, güne değer kazancıyla başlamasının ardından 32,3130 seviyesinden işlem görüyor. …