Home FOTO GALERİ İZNİK ŞEHİTLİĞİ’NDE ANLAMLI TÖREN

İZNİK ŞEHİTLİĞİ’NDE ANLAMLI TÖREN

- Guncellenme Tarihi: 16 Temmuz 2017 15:01
7 min read
İZNİK ŞEHİTLİĞİ’NDE ANLAMLI TÖREN için yorumlar kapalı
0

Milli iradeye sahip çıkan aziz milletimizin Demokrasi Zaferi ile taçlandırdığı 15 Temmuz Destanı, İznik’te anma programları ile bir kez daha yaşanıyor.Etkinlikler kapsamında İznik Şehitliği ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Etkinliğe İznik Kaymakam V.Suat Seyitoğlu, , Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İznik İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Binbaşı Fırat Toprak, Emniyet Müdürü Bedri Yaman, Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Semerci, Bursa Büyükşehir Belediyesi İznik Koordinatörü Serkan Acar, Belediye Meclis Üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak Kur’an-ı Kerim okundu. Ardından yapılan dualar ile eller hep birlikte semaya kalktı.

Etkinlikte konuşan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “Bugün bir destanın,15 Temmuz’un arifesindeyiz. Bundan tam 1 yıl evvel Türkiye üzerinde kötü emelleri bulunan bir takım güçler Türkiye’yi tarih sahnesinden silmek ve bölmek, parçalamak, yok etmek üzere yüz yıllardır yapmış oldukları hesabın başlarına döndüğü günün arifesi. 15 Temmuz Türkiye için kötü emelleri olan insanların o gece asker kılığı içerisindeki teröristlerin halka işkence, zülüm ettikleri gece. Ama o gece fatihlerin torunları, karadan gemileri yürütüp İstanbul’u feth edenlerin torunları, Çanakkale ruhu ile ortaya çıkıp onların hesaplarını başlarına geçirdiler.15 Temmuz Türkiye’nin yeniden var oluşu ve yeniden dirilişinin miladıdır. Hiç bir güç ve Terör örgütleri artık bu ülkede kötü hesaplar yapamayacaklar. Yapılan bütün hesaplar onların başlarına geçirilecektir. Şükürler olsun Türkiye’nin başında Türkiye halkının güvendiği Recep Tayip Erdoğan gibi bir lideri var. Bir Cumhurbaşkanı var. Sayın Cumhurbaşkanımıza olan inanç ve güvende bu milletin o ruhunu kabartı ve 15 Temmuz’u geri teptirdi. Cenabı hak bir daha 15 Temmuzları bizlere göstermesin diyorum. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.
İznik Kaymakam V. Suat Seyitoğlu konuşmasında “15 Temmuz Şehitlerini Anma Etkinlikleri çerçevesinde düzenlemiş olduğumuz Şehitlik Programı vesilesi ile burada toplandık.Bu vesile ile memleketimizin zaferle şereflenmesi ile beraber günümüze kadar milleti, şerefi, haysiyeti , bekası için, özgürlüğü için savaşan ve savaşıp şehit olan demokrasi şehitlerimizi, bütün vatan kahramanlarını rahmetle anıyoruz .Aynı zamanda Kurtuluş Savaşı Şehitlerimizi,Çanakkale, Sakarya Muharebelerinde şehit olan kahraman evlatlarımızı ve yaklaşık kırk yıldan fazladır terör örgütüne karşı kahramanca mücadele eden binlerce şehidimizi yine bu vesile ile rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ ise konuşmasında “Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ve kendim adına hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Söylenmesi gereken her güzel şeyi Belediye Başkanımız ve Kaymakamımız söyledi. Bu millet asil bir millet, soylu bir millet kuru kuruya övünülecek bir millet değil. Mehmet Akif diyor ya Yürekler toplu vurdu onu top sindiremedi. Dış terör örgütleri ile içerdeki terör örgütleri bu milletin içindeki imanı hesaba katamıyorlar. Her tezgâhı kuruyorlar ama her tezgah kurulduğu gibi işlemiyor. Yürekler toplu vurdu onu top sindiremedi yani o insanların yediden yetmişe bebeğide, çocuğuda, yaşlısıda, gencide tankların önünde canlarını hiçe saydılar çıktılar ve bu asil millet bu tezgâhı bozdu” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Kestel Belediyesi’nden 2 Milyon 807 Liralık Sosyal Destek

Kestel Belediyesi, bakkallardaki ve okul kantinlerindeki veresiyeler ile elektrik ve su bo…