Home FOTO GALERİ Demokrasi Meydanı 15 Temmuz’a Hazır

Demokrasi Meydanı 15 Temmuz’a Hazır

- Guncellenme Tarihi: 13 Temmuz 2017 14:47
6 min read
Demokrasi Meydanı 15 Temmuz’a Hazır için yorumlar kapalı
0
  • 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Hazırlıklar Tamam
  • Dündar: “Tüm Bursalıları, anma gecesinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanına Bekliyoruz”

Osmangazi Belediyesi, hazırlıklarını tamamladığı ‘15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın açılışını, darbe girişiminin yıl dönümü olan 15 Temmuz Cumartesi günü akşamı çeşitli etkinliklerle gerçekleştirecek.

Açılış öncesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanında yürütülen hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, açılışın ardından sabaha kadar nöbet tutacaklarını söyledi. Başkan Dündar, “FETÖ Terör Örgütü tarafından bir yıl önce gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişiminin halk tarafından püskürtülmesi neticesinde, 27 gün boyunca Şehreküstü meydanında demokrasi nöbetleri tuttuk. Büyükşehir’imizin de aldığı kararla burasının adını da, ‘15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ olarak değiştirdik. Nöbetlerin bitimiyle birlikte de Osmangazi Belediyesi olarak meydan düzenleme çalışmasını başlattık” diye konuştu.

Başkan Dündar, “Vatandaş, Rahat Kullanabilecek”

Meydanda gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bu meydanla birlikte Fevzi Çakmak Caddesi, Ulu Cami Caddesine kadar cephe ve zemin kaplamalarıyla yenilenmiş oldu. Bosna çeşmesini bakımını yaptık ve yine Demokrasi Meydanında bulunan Osmangazi Heykelinin civarının bakımını da yapmış olduk. Burası bu düzenlemeyle yeni ve

gerçek bir meydan hüviyetine bürünmüş oldu. Daha önce meydan aydınlatması için kullanılan aydınlatma direği sayısını 25’ten 3’e indirdik. Yeni koymuş olduğumuz isim levhasıyla da burası görkemli bir meydan olarak ortaya çıkmış oldu. Şuan son rötuşlar ve temizlikler yapılıyor. Vatandaşlar, burada buluşuyor, oturuyor, eğleniyorlar. Güzel bir yapı ortaya çıktı. Burası Bursa’nın çok hareketli bir yeri, akış noktası. Bizler bu meydanı vatandaşın daha rahat kullanabileceği bir hale getirmiş olduk. Bu güzellik ortaya çıkınca civardaki sokaklarla ilgili de talepler geldi. 2. etap olarak onun çalışmasına da başlıyoruz” dedi.

Tuluyhan Uğurlu Marşıyla Katılacak
Başkan Dündar, meydanın açılışından sonra düzenlenecek etkinliklerde, demokrasi marşını yazan Türkiye’nin yetiştirdiği en ünlü piyanistlerden biri olan Tuluyhan Uğurlu’nun da Mehter takımı ile birlikte bu marşı seslendireceğini belirtti. Başkan Dündar, etkinliklere yönelik açıklama yaparken, “Açılışla birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi bizler de burada sabaha kadar nöbet tutarak, geçen yıl yapılan hain darbe girişiminin unutulmaması noktasında vatandaşlarla birlikte olacağız. Cumartesi akşamı saat 19.30’da burada meydanın açılışını yapacağız. Meydan açılışıyla birlikte hain darbe girişimine karşı vatandaşlar, Bursalılar tekrar burada buluşacak. Sabaha kadar da burada nöbet tutacaklar. Bizlerin programında; Kuranı Kerim tilaveti, demokrasi marşını yazan Tuluyhan Uğurlu konseri ve pek çok dinleti yer alıyor. Yine Cumhurbaşkanımızın yapacağı konuşmaları meydanımızda hep birlikte dinlemiş olacağız. Bu millet bir daha bu tür saldırılarla karşılaşmasın. Bu güzelliği tüm 80 milyon birlikte yaşayalım. Farklı bir gece ve farklı güzel bir açılış olmuş olacak. Bu açılışımıza tüm Bursalıları bekliyoruz. Meydanımız ve demokrasi bayramımız vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …