Home FOTO GALERİ BALIKLANDIRMA PROJESİ İÇİN ÇALIŞTAY DÜZENLENECEK

BALIKLANDIRMA PROJESİ İÇİN ÇALIŞTAY DÜZENLENECEK

- Guncellenme Tarihi: 5 Temmuz 2017 13:48
3 min read
BALIKLANDIRMA PROJESİ İÇİN ÇALIŞTAY DÜZENLENECEK için yorumlar kapalı
0

Mudanya Kent Konseyi, bölgedeki balık popülasyonunu artırmak ve ekosistemini canlı tutmak amacıyla “Su Kaynaklarını Balıklandırma Projesi”ni, Eylül ayında gerçekleştireceği geniş kapsamlı çalıştayda ele alacak.

Mudanya Kent Konseyi Su Ürünleri ve Teknolojisi Çalışma Grubu, su ürünleri yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve mevcut kaynakların korunması amacıyla farkındalık açıklamasında bulundu.

Konsey Başkanı Soyer Kazancı’nın da hazır bulunduğu açıklamayı aynı zamanda Yürütme Kurulu Üyesi olan Su Ürünleri ve Teknolojisi Çalışma Grubu Sorumlusu Makina Mühendisi Ömer Cinalioğlu yaptı. Bölgedeki su kaynaklarından gerektiği kadar hangi verimlilikle kullanıldığı yönündeki farkındalığı her fırsatta anlatmaya çalıştıklarını belirten Cinalioğlu, konseyin çalışma grupları olarak defalarca gerçekleştirdikleri panel ve programlarda su, hava ve toprak kalitesini etkilediği su ürünleri yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve mevcut kaynakların korunmasıyla ilgili görsel sunumlara yeteri kadar destek alamadıklarını kaydetti.

Etkinliklerde su ürünleriyle ilgili alanların korunması ve verimlilik geliştirilmesinde hedef oluşturan tüm kurumlar ve katılımcılarla Eylül ayında çalıştay yapmayı planladıklarını anlatan Cinalioğlu, “Mevcut balık tür ve çeşitliliğinin zenginleştirilmesi, biyolojik çeşitliliğin korunarak sürdürülebilir kılınması, bölgenin ekonomik gelişmişliğine ve halkın denizden faydalanmasına katkı sağlanmasını hedefliyoruz. Bu nedenle Su Kaynaklarını Balıklandırma Projesi’nin farkındalığına katkı sağlayarak, problemler ve çözüm önerilerine ulaşabilmek adına, Eylül ayı içerisinde yapacağımız çalıştaya, Bursa ve Mudanya’daki çevre gönüllüleri, profesyonel ve amatör balıkçılar ile dernek ve kurumların temsilcilerinin katılımlarını bekliyoruz” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …