Home FOTO GALERİ VALİMİZ SAYIN İZZETTİN KÜÇÜK’ÜN KABOTAJ VE DENİZCİLİK BAYRAMI MESAJI

VALİMİZ SAYIN İZZETTİN KÜÇÜK’ÜN KABOTAJ VE DENİZCİLİK BAYRAMI MESAJI

- Guncellenme Tarihi: 30 Haziran 2017 14:42
2 min read
VALİMİZ SAYIN İZZETTİN KÜÇÜK’ÜN KABOTAJ VE DENİZCİLİK BAYRAMI MESAJI için yorumlar kapalı
0

Sevgili Bursalı Hemşerilerim;

 

Lozan Anlaşması’nın öncesinde toplanan İzmir 1. İktisat Kongresinde kabotaj hakkının tamamen kullanılması kararlaştırılarak, Türk milletine Türk denizciliğine, Dünya devletleri ile bütünleşmesinin yolu açılmış oldu.

 

Bundan dolayı kabotaj hakkı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin elde ettiği uluslararası önemli bir başarıdır. Bugün Türk denizcisinin rotasının, çağdaş ve müreffeh Türkiye idealine erişim rotası olduğunu takdirle izliyoruz. İnanıyoruz ki hiçbir rüzgar, hiçbir fırtına Türk denizcisini bu rotasından saptıramayacaktır. Kalbi, aklı ve ruhu aydınlık Türk denizcisi bu bilinçle her geçen gün daha da güçlenerek Türk Bayrağını, Dünyanın denizlerinde sonsuza dek şerefle dalgalandıracaktır.

 

Bu duygularla bir anlamda Kurtuluş Savaşının denizlerdeki zaferi olan ve 19 Nisan 1926 tarihinde TBMM de kabul edilmiş ve 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren, 1.İzmir İktisat Kongresinde kabotaj hakkı kararını alan başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere emeği geçen tüm vatan sevdalılarına şükranlarımızı sunuyor, Kabotaj Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

 

 

İzzettin KÜÇÜK

  Bursa Valisi  

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…