Home FOTO GALERİ İMAM HATİPLİLERİ BULUŞTURAN İFTAR…

İMAM HATİPLİLERİ BULUŞTURAN İFTAR…

- Guncellenme Tarihi: 14 Haziran 2017 13:20
6 min read
İMAM HATİPLİLERİ BULUŞTURAN İFTAR… için yorumlar kapalı
0

BURSA – Bursa İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED) iftar programı Merinos AKKM Fuaye Alanı’nda gerçekleştirildi.

İftar programına; İçişleri Eski Bakanı Efkan Alan, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ, BİHMED Başkanı Kadir Oruç, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni’nin yanı sıra diğer kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile BİHMED üyeleri ve imam hatip mezunları katıldı.

Programın açılışında konuşan BİHMED Başkanı Kadir Oruç, “Bu yıl 177 okulumuzda 48 bin öğrencimizle eğitim-öğretim dönemi tamamlanmıştır. Dönem sonu imam hatip ortaokullarımızda 5 bin, imam hatip liselerimizden 3 bin 500 civarında mezun vermiş bulunuyoruz. Yine imam hatip ortaokullarımızdan TEOG sınavlarında 47 öğrencimiz 120 tam net yaparak Türkiye birinciliğine ortak olmuşlardır. Kendilerini tebrik ediyor ve Rabbimden bahtlarını açık eylemesini diliyorum” dedi.

Bursa’da şuan 3 tane proje okulunun eğitim öğretime devam etmekte olduğuna dikkat çeken Oruç, “Yabancı dil ağırlıklı İpekçilik İmam Hatip Okulumuz, Uluslararası Murad Hüdavendigar İmam Hatip Okulumuz, Ali Kuşçu Hafızlık İmam Hatip Okulumuz eğitim ve öğretim hayatına devam etmektedir” diye konuştu.

Ramazan ayının hayırlar getirmesini temenni eden Kadir Oruç, konuşmasınca ayrıca BİHMED’in faaliyetleri hakkında da bilgiler verdi.

Ala, “Başarıyı yönetmek daha zordur”

BİHMED tarafından düzenlenen mezunlar iftar buluşmasına katılan İçişleri Eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala ise, “Türkiye’de imam hatiplerin serencamı Türk siyasal ve sosyal hayatının aslında bir özetidir” dedi.

Başarıyı yönetmenin, problemleri yönetmekten daha zor olduğuna vurgu yapan Ala, “Çeşitli problemleri yaşamış, çeşitli engelleri aşmış, önündeki bütün duvarları yıkmış ve başarıya ulaşmış bir camiadan söz ediyoruz. Fakat değerli kardeşlerim biliniz ki birçok zorluğu birlikte aştık, bir yerlere geldik yani başardık ama başarıyı yönetmek problemleri yönetmekten çok daha zordur” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah da, Ramazan ayının, iftar programının ve birlikteliğin daim olmasını temenni etti.

BİHMED’in iftar programında olmaktan mutluluk duyduğunu belirten AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ise, “Bu organizasyonda emeği geçen dernek yöneticilerimize ve derneğimiz kurulduğundan bu güne kadar derneğimizi hiç yalnız bırakmayan siz imam hatip mezunlarına ve imam hatip dostlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bursa imam hatip mezunlarının yıllardır güzel bir birliktelik sergilediğine dikkat çeken AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten de, “Ben de 91 yılında mezun olan bir kardeşiniz olarak ve imam hatiplilik kimliğini sürekli üzerinde taşımaktan gurur duyan bir kardeşiniz olarak sizleri temsil ediyorum. Bu bizim için hakikaten bir kimliktir. Bu kimliği devam ettirmeye çalışıyorum” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bayram Tatilinde Hava Yolunda Rekor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayram tatilini kapsayan 5-14 Nisan tarih…