Home FOTO GALERİ TÜMSİAD BURSA AİLESİ İFTARDA BULUŞTU

TÜMSİAD BURSA AİLESİ İFTARDA BULUŞTU

- Guncellenme Tarihi: 14 Haziran 2017 13:14
13 min read
TÜMSİAD BURSA AİLESİ İFTARDA BULUŞTU için yorumlar kapalı
0

TÜMSİAD BURSA ŞUBESİ GELENEKSEL İFTAR PROGRAMI GENİŞ KATILIMLA YAPILDI

 

BURSA – Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi 11. geleneksel iftar programını düzenledi. Yoğun katılımın gerçekleştiği iftar, TÜMSİAD ailesini ve Bursa protokolünü buluşturdu.

TÜMSİAD Bursa Şubesi’nin dernek merkezi olan Çırağan Sosyal Tesislerinde gerçekleşen programa Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, TÜMSİAD Genel Merkezi Yöneticisi Doç. Dr. Osman Kurtkan Kapıcıoğlu, TÜMSİAD Marmara Bölge Başkanı Cemal Balabanoğlu, AK Parti Bursa Eski Milletvekilleri Önder Matlı ve Mustafa Kemal Şerbetçioğlu başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri, TÜMSİAD şube başkanları ve yöneticileri, SEMERKAND Vakfı Yöneticileri, Beşir Derneği Yöneticileri ve iş dünyasının önemli isimleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan, bu programla hep birlikte Ramazanın ruhuna uygun paylaşımın, birlik ve beraberliğin güzel bir örneğini sergilediklerini söyledi. TÜMSİAD Bursa dernek merkezinin Süleyman Çelebi’nin bulunduğu bölgede yer almasının da önemine vurgu yapan Arslan, “Mevlid’in yazarı Süleyman Çelebi’nin ebedi istirahatgahının yer aldığı bu anlamlı bölgede bizler de onun manevi atmosferine uygun olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İş adamı derneği olarak vatanımız, milletimiz ve dinimiz için çalışmaya devam ediyoruz bu kutsal bölgede hayırlı işler yapmaya gayret gösteriyoruz. ”diye konuştu.

 

“MİLLET OLARAK MUKADDESATIMIZIN YOL GÖSTERİCİLİĞİNDEN HİÇ AYRILMADIK”

 

Arslan şunları söyledi: “Millet olarak mukaddesatımızın yol göstericiliğinden hiç ayrılmadık. Asırlar boyunca da din, ezan, bayrak ve mukaddesat için mücadele verdik. Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Hicaz’da, Kurtuluş Savaşı’nda kutsallarımız için hep birlikte savaştık. Topraklarımız üzerinde bin yıldır oynanan kirli oyunlar son bulmadı. Dış mihraklar, PKK terör örgütü, FETÖ, DAEŞ, İŞİD, PYD ve daha onlarcası bu topraklar üzerine fitne ekip nefret ve bölücülük biçmek için çalışıyorlar. Bunlara verilecek en net ve en güçlü cevap bu salonda bu şehirde ve bu ülkede bizim bir arada oluşumuzdur.”

 

“DİKKAT EDİN! O ALDATANLAR SİZİ ALLAH İLE ALDATMASIN’ AYET-İ KERİMESİNDEKİ HİKMETİN MAALESEF TEESSÜRÜ İÇİNDEYİZ”

 

Arslan, “Millete din ve hizmet görüntüsü altında masum çehreler ardına gizlenmiş, fitne-fesat tohumu eken terör örgütü, kanlı darbe girişimiyle, sadece ülkemize ve milletimize değil, en büyük zararı Din-i Mübin-i İslâm’a hizmet eden gönüldaşlarımıza vermiştir. Dikkat Edin! O aldatanlar sizi Allah ile aldatmasın’ Ayet-i Kerimesindeki hikmetin maalesef teessürü içindeyiz. FETÖ tarafından geçmişteki muhafazakâr görünümlü dernek yönetimleri, gerçek manada vatana, millete, İslam’a hizmet etmek isteyen dernekleri de zedeledi.  Hayırda bulunmak isteyen iş adamlarımızın duyguları sömürüldü. Bu algının bir an önce düzeltilmesi için TÜMSİAD ve kardeş derneklerimiz canı gönülden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaptığımız çalışmaların şeffaf, adil, kontrol edilebilir, açık bir şekilde olmasına dikkat ediyoruz. ”dedi.

TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan’ın ardından konuşan TÜMSİAD Genel Merkezi Yöneticisi Doç. Dr. Osman Kurtkan Kapıcıoğlu da “Bursa Şubemiz bizim ilk kurulan şubelerimizden biri. Hızla büyüyen ve tüm gönüldaşlarıyla birlikte her kesime ulaşabilen çok güzide bir şubemiz. Bursa gibi birçok şubemizle birlikte TÜMSİAD 10 binin üzerinde üyesiyle birlikte ülkesi için çalışmaya gayret ediyor. Ülkemiz zor günlerden geçti, geçmeye de devam ediyor. 16 Nisan’dan sonra istikrar sağlanmış olsa da hainler görevlerini yerine getirmeyi sürdürecekler. Bu yüzden birlik beraberliğimizden taviz vermemeliyiz. Bu toprağın bu medeniyetin çocukları olan herkesi hiçbir ayrım yapmadan kucaklayan TÜMSİAD, birlik ve beraberlik için çalışmaya devam edecektir. “şeklinde konuştu.

 

“BİR MİLLETİN KÖTÜLERİNİN ISLAHI KÖTÜLERİ İMHA ETMEKLE OLMAZ”

 

TÜMSİAD Marmara Bölge Başkanı Cemal Balabanoğlu ise, bu mübarek ayın bu güzel gününde mübarek bir mekânda bir arada olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti. Katar krizine değinen Balabanoğlu, şöyle konuştu: “Bize destek veren Katar’a büyük bir ambargo uyguluyor dış güçler. Hangi ülkeyle güzel bir diyalog yakalasak maalesef o ülkeyi sıkıntıya sokmaya çalışıyorlar. Maalesef birçok Müslüman ülke de bu ambargoyu destekliyor. Bu çok üzücü bir durum. Dışardaki oyunları görüyoruz, içimizdeki hainleri görüyoruz. Neler yaşadık son yıllar da. Çok şükür ki hala ayaktayız biriz ve beraberiz. Bir milletin kötülerinin ıslahı kötüleri imha etmekle olmaz. Ancak o topluluğun gençlerini eğitmekle olur. Biz de bu görüşten hareketle bu yıl Bademli’de bir okul açıyoruz. Yakın zamanda da inşallah Ovaakça’da yeni bir okul açacağız. Çünkü TÜMSİAD sosyal projelere de imza atan ve geleceğe önem veren bir dernektir.”

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse ise “Ramazan kardeşlik ve birbirimize kenetlenme ayı. Yardımlaşmanın doruğa çıktığı bir ay. Bizler kadim medeniyeti temsi eden bir geleneğin bireyleriyiz. Bu yüzden böylesi kutsal bir ayı bu aya özgü bir şekilde geçirme bilinci ve şuuruyla hayatımızı tanzim etmek zorundayız. Bursa Ramazan ayını çok güzel geçiriyor. Bu güzellikleri arttırarak geleceğe taşırız inşallah” ifadelerini kullandı.

“TÜMSİAD BURSA, KENTİN KÜLTÜRÜNE VE EĞİTİMİNE ÖNEMLİ KATKILAR YAPTI”

Gecede konuşan Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı da şunları söyledi: “Ramazan ayı, bünyesinde barındırdığı bu manevi iklimi içerisinde hepimizin ruhunu disipline ederken İslam dünyası ve çevremizdeki olaylar konusunda kendimizle yüzleşmemize de neden olmaktadır. Sonuç olarak sayılamayacak güzellikleri beraberinde getiren bu kutsal ayın milletimizin bütünlüğüne ve vatanın birlik beraberliğine vesile olması en büyük temennimizdir. TÜMSİAD Bursa Şubemiz Bursa’nın ekonomisine, kültürüne ve eğitimine her türlü katkıyı sağlamış bir kuruluşumuzdur. Özellikle Çırağan Söyleşileri başta olmak üzer yaptıkları diğer çalışmalarla da bunu kanıtlamışlardır.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

KFA Fuarcılık Dünya Savunma Sanayisini IDEF’te Buluşturacak

IDEF’25 17’nci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C…