Home FOTO GALERİ EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ’NDEN YILI SONU DEĞERLENDİRMESİ

EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ’NDEN YILI SONU DEĞERLENDİRMESİ

- Guncellenme Tarihi: 9 Haziran 2017 14:59
12 min read
EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ’NDEN YILI SONU DEĞERLENDİRMESİ için yorumlar kapalı
0

NUMAN ŞEKER: “DAHA VERİMLİ BİR EĞİTİM İÇİN GEREKEN ADIMLAR BİR AN ÖNCE ATILMALI”

 

BURSA- Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, sendika binasında yaptığı basın açıklaması ile 2016-2017 eğitim ve öğretim yılını değerlendirdi. Yeni eğitim-öğretim dönemi başlayıncaya kadar daha verimli bir eğitim dönemi için gereken adımların atılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Numan Şeker, “Ağustos ayı toplu iş sözleşmesini bunun için bir fırsat olarak görüyoruz. ‘Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri’ çalıştayımızda tespit edip, raporlaştırdığımız sorunlar muhakkak dikkate alınmalı” dedi.

 

2016-2017 eğitim-öğretim yılı, Bursa genelinde 570 bin, Türkiye genelinde ise yaklaşık 18 milyon öğrenci emeklerinin karşılığını gördükleri karne heyecanıyla sona erdiğini işaret eden Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, “Böylece öğrencilerimiz için dinlenme, öğretmenlerimiz için yenilenme, yöneticilerimiz için ise sorunların tespiti ve çözümü için bir planlama dönemine giriyoruz. Fedakârca çalışmalarından dolayı tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

ŞEKER: “MÜFREDATLARDA ÜLKE DEĞERLERİNE UYGUN DEĞİŞİKLER YAPILMALIDIR”

Eğitimin değerli bir çaba olduğunu ifade ederek, erdemli bir topluma ulaşmada verilen katkı ve sağlanan her katılımın kıymetli olduğunu vurgulayan Başkan Şeker, “Ancak bu amaca ulaşmanın sadece okul binası inşa etmekle, donanım sağlamakla mümkün olmayacağı da açıktır. Eğitim politikaları bir bütün olarak tasarlanmalı, yeniliklerin altyapısı iyi hazırlanmalı; değişimler, şartlar olgunlaştıktan sonra hayata geçirilmeli, her ne planlama yapılırsa yapılsın, uygulayıcısı olan öğretmenin niteliği hepsinin önünde ve üstünde olmalıdır. Öğretmenlerin çalışma şartları düzeltilmeli, mali ve sair özlük hakları geliştirilmeli, mesleğin itibarını güçlendirecek adımlar atılmalıdır. Öğretmenliğin bir idealizm mesleği olduğu unutulmamalı, her şey bu idealizme göre yapılandırılmalıdır” diyerek, şöyle devam etti: “Türkiye’nin yarınki sorumluluklarını üstlenecek nesiller yetiştirmek, çağın gereklerine cevap verebilecek nitelikte güncel, gücünü medeniyet değerlerimizden alan bir müfredatla mümkündür. Geç de olsa başlatılan müfredat çalışması akamete uğratılmamalı, beklentileri karşılayacak şekilde bir an evvel tamamlanmalıdır.”

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN TOPLU SÖZLEŞMESİ FIRSAT OLARAK GÖRÜLMELİ”

Yeni eğitim-öğretim yılı başlayıncaya kadar nitelikli bir eğitim sistemine kavuşulması için sorunlara çözüm bulunması gerektiğini hatırlatan Numan Şeker, “Eğitim çalışanlarının huzuru, milletimizin geleceği ve ülkemizin nitelikli bir eğitim sistemi adına sorunlar çözüm bulunmalı, beklentiler karşılanmalı, talepler yerine getirilmelidir. Bunun için Ağustos ayında yapılacak toplu sözleşme görüşmeleri bir fırsat olarak görülmelidir. Yeni eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce, ‘Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri’ çalıştayımızda tespit edip raporlaştırdığımız sorunlar dikkate alınmalı, daha verimli bir eğitim dönemi için gereken adımlar atılmalıdır” diye konuştu.

“FETÖ İLE MÜCADELEDE HAKLI HAKSIZ AYIRT EDİLSİN”

Masumların korunması, hainlerin hak ettikleri cezayı alması adına FETÖ ile mücadelenin titizlikle yürütülmesi gerektiğinin altını çizen Şeker, “Haklı, haksız artık ayırt edilmelidir. Bunun için öncelikle ihraç edilen açığa alınan arkadaşların acil bir şekilde soruşturmaları sonlandırılmalıdır. Cezası var ise çekmeli, ihraç edilmelidir. Açıkta olanların da varsa cezasını çekmeli ve ihraç edilerek, kamu kurumlarından uzaklaştırılmalıdır. Ama 6, 7 aydır açıkta bekleyen arkadaşlarımız var. Geciken adalet, adalet değil. Bir an önce siyasal iktidar, hükümet Milli Eğitim Bakanlığı, bütün kurum ve kuruluşlar bu soruşturmaları sonlandırmalıdır. Arkadaşlar suçlu ise cezalarını bulmalı; değilse de bir an önce görevlerine iade edilmelidir” şeklinde konuştu.

“SÖZLEŞMELİ VE ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİĞİ KABUL ETMİYORUZ”

“Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik uygulamasına son verilmeli” diyen Numan Şeker, “Bunun için sendika olarak çok mücadele verdik. 70 bin 4B’li öğretmeni kadroya geçirdik. Ama şimdi tekrar hükümet, sözleşmeli statüsüne geçirdi. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi.  Mülakatla istihdam hatasından bir an evvel dönülmesinin altını çizen Şeker, “Öğretmenlerin mülakatla alınması, kesinlikle adaletsizliğe sebep olmaktadır” diye konuştu. Eğitimciye şiddetin ülke geleceği için faturasının ağır olacağını kaydeden Numan Şeker, konuyla şunları söyledi: “Eğitimciye şiddeti önlemede tedbirler artırılmalıdır. Bununla ilgili de gereken önlemler alınmalıdır.”

“EK DERS ÜCRETLERİNE ACİLEN ZAM YAPILMALI”

Sendika olarak, ek ders ücretlerinde hakkaniyete uygun bir iyileştirme yapılmasını isteyen Numan Şeker, “13 yıldır Milli Eğitim Bakanlığında öğretmenlerimizin ek ders ücretleri sabit. Bununla ilgili bir düzenleme yapılmadı. Acilen ek ders ücretlerine zam yapılmalı ona göre de bir düzenleme yapılmalıdır” dedi. Eğitim kurumu yöneticilerinin ek ders usul ve esaslarından kaynaklı mağduriyetlerin de bir an önce giderilmesine dikkat çeken Başkan Şeker, “Bu mantıkla gidilirse önümüzdeki yılarda Milli Eğitim Bakanlığı okulları idare edecek; müdür yardımcısı, müdür başyardımcısı, müdür, idareci bulamayacak. Dolayısıyla idarecilerin ekonomik, özlük haklarının iyileştirilme noktada toplu sözleşme öncesi ciddi çalışmamız var.  Masada bununla ilgili gereken mücadelemizi de vereceğiz. Kariyer basamakları yeniden hayata geçirilmelidir. Kariyer basamakları bir kere yapıldı. 10 yıldır bununla ilgili bir düzenleme yapılmıyor. Öğretmenlere de alan değişikliği hakkı da tanınmalıdır” diyerek sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Okul yeterliliği ve donanımı tam olarak sağlanmalıdır. Bununla ilgili devlet, hükümet bütçe ayırmalı; okul idarecilerini ona buna el açar durumdan kurtarmalıdır.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…