Home FOTO GALERİ YENİ DÜNYA VAKFINDAN BURSA’DA İLK İFTAR

YENİ DÜNYA VAKFINDAN BURSA’DA İLK İFTAR

- Guncellenme Tarihi: 4 Haziran 2017 12:41
6 min read
YENİ DÜNYA VAKFINDAN BURSA’DA İLK İFTAR için yorumlar kapalı
0

BURSA- Yeni bir dünya kuruyoruz sloganıyla hizmet eden ve geçtiğimiz aylarda Bursa temsilciliğini açan Yeni Dünya Vakfı (YDV) Bursa’daki ilk iftar programını yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

 

Yeni Dünya Vakfı Bursa Temsilciliği binasında gerçekleştirilen programa YDV Genel Başkanı Mahmut Göksu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Bursa İl Müftü Yardımcısı Mehmet Köktaş’ın yanı sıra siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vakıf üyesi katıldı.

 

İftarda konuşan Yeni Dünya Vakfı Bursa Temsil Heyeti Başkanı Tahsin Kara, tüm Müslümanların Ramazan ayını kutlayarak, iftar davetine katılanlara teşekkür etti. Kara, “Ramazan ayına ulaşmaktan dolayı mutluyuz. Fakat geçtiğimiz günlerde şehit düşen askerlerimizin de acısını yüreğimizde hissediyoruz. Bu vatan için şehit olmuş tüm askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah içinde bulunduğumuz bu mübarek ayda ülkemiz ve İslam dünyası daha fazla acı yaşamaz” dedi.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Muhsin Özlükurt da şehitlerden dolayı duyduğu üzüntüyü vurguladı. Özlükurt, “Bu güzel geceyi düzenleyen Yeni Dünya Vakfı’na ve tüm katılımcılara, şahsım ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

İsmail Hakkı Edebali: “Yeni Dünya Vakfı Ülkemize Güzel Nesiller Yetiştiriyor”

 

İftar programında konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de Ramazan Ayı’nın rahmet ve bereketinin tüm Müslümanların üzerinde olmasını diledi. Yeni Dünya Vakfı’nın faaliyetlerinden bahseden Edebali, “Yeni Dünya Vakfı, ülkemize kendi kültürüyle yoğrulmuş, Allah ve vatan sevgisini bilen, güzel nesiller kazandırıyor. Yeni Dünya Vakfına ülkemiz ve gençlerimiz için yaptıkları için teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

“Bir İnsanın Kurtuluşuna Vesile Olmak Dünyadaki Her şeyden Daha Hayırlıdır”

 

Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu ise Ramazan’ın birlik ve beraberlik ayı olduğunun altının çizdi. Göksu, “Türk milleti, vatanının önemini gerçekten çok iyi biliyor. 15 Temmuz Gecesi, insanlarımızın canhıraş şekilde vatanlarını korumaya çalışması bunun en güzel örneğidir. Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere, bu vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 

Osmanlı’nın büyük bir vakıf kültürüne sahip olduğunu ve bu vakıfların toplumun eksikliklerini gidermek için hizmet ettiğinin altını çizen Mahmut Göksu, Yeni Dünya Vakfı’nın da Osmanlı’dan gelen bu geleneği geleceğe taşımak için çalıştığını ifade etti. Göksu, “1996’tan beri hizmet veren Vakfımızda sosyal, kültürel, sportif olarak gençlerimizin gönüllerine dokunmaya çalıştık. Bir insanın kurtuluşuna vesile olmak dünyadaki her şeyden daha hayırlı ve daha kalıcıdır. Yeni Dünya Vakfı olarak amacımız kalıcı ve güzel hizmetlere imza atmaktır” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…