Home EĞİTİM CUMHURİYET ORTAOKULU TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI AÇTI

CUMHURİYET ORTAOKULU TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI AÇTI

- Guncellenme Tarihi: 26 Mayıs 2017 12:33
5 min read
CUMHURİYET ORTAOKULU TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI AÇTI için yorumlar kapalı
0

İznik Cumhuriyet Ortaokulu tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ilçe protokolünün katılımıyla okul bahçesinde gerçekleştirilen törenle açıldı. Tarihime sahip çıkıyorum, Su altı müzesi tasarlıyorum projesi ile göl içindeki bazilika dikkatleri üzerine topladı.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen fuarda, 40 öğrencinin hazırladığı 20 proje, Fen Bilimleri Öğretmeni Gözde Demir Taylan’ın nezaretinde tanıtıldı. Öğrenciler projelerinde  Tarihime sahip çıkıyorum ve Su altı Müzesi tasarlıyorum. Bitkiler de Matematik Bilirmiş, Keskin Sirke Küpüne Zarar. Elimizdeki mikroplar ile mücadele  ve Taş yerinde ağırdır.  Gibi 20  çalışmanın proje sunumları gerçekleştirdi.

Okul Müdürü Yücel Doğan yaptığı açılış konuşmasında ” Sayın Kaymakamımız ile yapılan toplantı sonrası ikinci dönem projeyi hayata geçirdik. Bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmalarıyla ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz” dedi.

Açılışı gerçekleştiren Kaymakam Ali Hamza Pehlivan ise “Bu açılışın hayırlı ve uğurlu olsun. Milli Eğitim olarak mevzuatlar çerçevesinde en iyisini yaparak hayata geçirmektir.  Her okul kendi alanında sosyal sorumluluk projeleri ile gelişime katkı sağlayacak projeler üretsin. Hemen hemen tüm okullarımız değişik projelerle kendilerini gösterdiler. Ben öncelikle bu duyarlıklarından dolayı tüm eğitim camiasını kutluyorum. İlk defa bu proje kapsamında ilk kez yapılması çok önemlidir. Çocuklarımızın hayal gücünü bilim ve teknolojide yükselmek ve onların hayatlarını tecrübe kazandırmakta çok önemlidir. Hayal etmek, fikir üretmek, düşünmeye sevk etmek için bu projeler bir başlangıçtır. Gelecekte bir öğrencimiz dahi yetişip kendini geliştirse bu Ülkemiz için büyük ivmedir. Bu tür faaliyetler desteklenmelidir.Geleceğimizin teminatları çocuklarımızı özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Kendini sürekli geliştiren, araştıran gençleri görmek bizleri mutlu ediyor. Başarılarınızın devamı diliyorum” dedi.

Bilim Fuarın açılışına İlçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkan Vekili Yusuf Biçer, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun, Bursa Büyükşehir İlçe Koordinatörü Serkan Acar, Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Semerci, Gençlik Hizmetleri ve spor ilçe Müdürü Hüseyin Coşkun, İlçe Müftü Vekili İsmail Selvitopu, SGK Müdürü Kemal Akyol, Siyasi parti temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Geleceklerine Dair Hayallerini Resimle Anlattılar

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen ‘Kendi …