Home FOTO GALERİ Osmangazi’den Ramazan Öncesi Fırın Denetimi

Osmangazi’den Ramazan Öncesi Fırın Denetimi

- Guncellenme Tarihi: 26 Mayıs 2017 12:21
4 min read
Osmangazi’den Ramazan Öncesi Fırın Denetimi için yorumlar kapalı
0

Fırınlara Ramazan Denetimi

– Dündar: “Sağlıkla Oynanmasına Müsaade Etmeyiz”

 

Osmangazi Belediyesi, Ramazan ayı öncesinde ekmek üretimi yapan fırınlar başta olmak üzere, pasta ve tatlı imalathanelerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile birlikte denetimlere katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, halkın sağlıklı ve uygun gramajlı ekmek tüketebilmesi adına denetimlere ağırlık verdiklerini söyledi.

 

Osmangazi Belediyesi, 27 Mayıs Cumartesi günü başlayacak Ramazan ayı öncesi iftar soflarının vazgeçilmezi pide üretimi yapan fırınlara yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde özellikle, kullanılan ve satışa sunulan gıdaların sağlıklı olup olmadığı, hijyen şartlarına uygunluğu ve iş yerinin ticari faaliyet gösterebilmesi için temin etmesi gereken belgeler kontrol edildi. Kurallara uygun olmayan işletmeler hakkında zabıt tutan ekipler, gerekli düzenlemelerin yapılması uyarısında da bulundu.

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile birlikte denetimlere katıldı. Halkın sağlıklı ve uygun gramajlı gıdalar tüketebilmesi için fırıncılardan çok daha dikkatli bir şekilde üretim yapmalarını isteyen Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak, gıda üretimi yapan fırınlara rutin denetimlerimizi sürdürüyoruz. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte üretimde hijyen şartlarının bozulmaması ve gramajların yerinde uygulanması için denetimlerimizi sıklaştırdık. Ramazan ayında fırınlar rutin üretimlerinin dışına çıkarak pide üretimi de yapıyor. Pide üretiminde standardın yakalanmasıve hijyen koşullarına uyulması adına denetimler önem arz ediyor. Bununla birlikte denetimlerimiz fırınlar dışında her tarafta yoğun bir şekilde devam edecek. Çarşılarda ve merkezi yerlerdeki seyyar satıcılara yönelik esnafın şikayetleri çok fazla oluyor. Bu konuda da gerekli denetimleri yapacağız. Ayrıca esnafında dükkanların dışına çıkarak kaldırım ve caddeleri işgaline müsaade etmeyeceğiz. Aynı zamanda cami çevrelerindeki dilencilere yönelik önlemlerimizi de aldık. Ramazan ayının şehrimize, ülkemize, İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayını tebrik ediyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa PERDER’de Yeniden Haşim Kılıç Dönemi

Bursa PERDER’in yeni döneminde de başkanlığa aday olan Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden …