Home FOTO GALERİ KENTSEL DÖNÜŞÜM FİNANSMAN MODELLERİ İMSİAD ÜYELERİNE ANLATILDI…

KENTSEL DÖNÜŞÜM FİNANSMAN MODELLERİ İMSİAD ÜYELERİNE ANLATILDI…

- Guncellenme Tarihi: 23 Mayıs 2017 13:08
8 min read
KENTSEL DÖNÜŞÜM FİNANSMAN MODELLERİ İMSİAD ÜYELERİNE ANLATILDI… için yorumlar kapalı
0

İŞ BANKASINDAN İMSİAD’A ÖZEL TOPLANTI…

  • GÖKÇADIR: BURSA’DA 350 BİN KONUT YIKILIP YENİDEN YAPILMALI
  • HAKİ: “KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ FİNANSE ETMEK İÇİN HAZIRIZ”

BURSA – İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Türkiye İş Bankası AŞ. iş birliğiyle “Natamam Konut Kredileri Kentsel Dönüşüm Finansman Modeli Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

Podyum Davet’te gerçekleştirilen toplantıya İMSİAD üyeleri başta olmak üzere inşaat ve gayrimenkul temsilcileri ile İş Bankası yöneticileri katıldı. İş Bankası, bilgilendirme toplantısında Bursa’da kentsel dönüşümün finansman düğümünü çözebilecek önerilerini Bursa’yı inşa eden İMSİAD üyeleri ile paylaştı.

“KENTSEL DÖNÜŞÜME EL BİRLİĞİYLE İVME KAZANDIRMALIYIZ”

Toplantıda konuşan İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, toplum menfaatleri adına üzerlerine düşen her konuda çalıştıklarını ifade etti. Gökçadır, “İş Bankası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanan kentsel dönüşüm kredilerinde %46 pazar payına sahip olan bir kurum. Bursamız da kentsel dönüşüme en çok ihtiyaç duyan şehirlerden biri. Bursa,  İstanbul Ankara ve İzmir’den sonra en fazla çöküntü alanına sahip kent. 350 bin civarı konutun yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. Bu gelişmelerde rol alacak en önemli kurum da tartışmasız İMSİAD’dır. Bizler de bu sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Umarım kentsel dönüşüme bir ivme kazandırabiliriz.”

“KONUT SATIŞ RAKAMLARI BALON DEĞİL”

Gökçadır’ın ardından sunumlara geçildi. İş Bankası Bireysel Krediler Müdürü Recep Haki tarafından yapılan ilk sunumda önemli bilgiler ve istatistikler konuklarla paylaşıldı. Türkiye’nin dünyada en fazla alım satım yapılan 4. ülke olduğunu ve bir balonun söz konusu olmadığını rakamlarla ortaya koyan Haki, şunları söyledi: “Türkiye genelinde 2016 yılında zirveye ulaşılarak 1 milyon 341 bin 453 adet konut satıldı. Türkiye adetsel bazdaki satış hacminde 2014 yılında 4. sırada yer alırken, 2015 yılsonu itibarıyla ABD ve Rusya’nın ardından 3. sıraya yükselmiştir ve yükselmeye de devam ediyor.”

“BURSA’DA SATIŞLAR VE STOKLAR 4 İLÇEDE YOĞUNLAŞIYOR”

Bursa özelindeki bazı rakamları da aktaran Haki, “Bursa’da ilk ve ikinci el olmak üzere 2016 yılında 52 bin 436 adet konut satıldı. Bu satılan adedin 35 bin 389 tanesi dört ilçededir. Bu dört ilçe ise şöyledir: Nilüfer 6 bin 59, İnegöl 2 bin 319, Osmangazi 5 bin 753, Yıldırım 2 bin 249. 2015-2016 döneminde 4 ilçe genelinde ipotekli konut satışları yüzde 13,7 büyürken, diğer konut satışları yüzde 0,8 artmıştır” diye konuştu.

Haki sözlerine şöyle devam etti: “Bursa’da markalı projelerin toplam stok miktarı 90 projede 14 bin 161 dairedir. Bu stoklar Nilüfer, Mudanya ve Osmangazi’de yoğunlaşmaktadır. Mart 2017 değerlerine baktığımızda ise Bursa lokasyonunun ortalama konut yatırımı geri dönüş süresi 17,5 yıl. Biz finansçılar olarak gayrimenkul yatırımından geri dönüş süresinin 20 yılın altında olan yerleri ‘yatırım yapılabilir yerler’ olarak nitelendiriyoruz. Bu verilerle de Bursa şu an yatırım yapılabilecek en cazip kentlerimizden birisidir.”

Kentsel dönüşümü finanse etmek için hazır olduklarını söyleyen Haki, İMSİAD’a bu organizasyon için teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

“YABANCI SATIŞLARINDA BAZI KOLAYLIKLAR SAĞLIYORUZ”

İş Bankası Konut Kredileri Birim Müdür Yardımcı Göksel Özkul da müşteri nezdinde güven tesis etmenin konut satışında anahtar rolü oynadığını belirtti.

İş Bankası olarak yeşil binaları arttırmak için sektöre destek vermeye hazır olduklarını söyleyen Özkul: “B enerji sınıfında bir konut projesi yapılması durumunda maliyet sadece yüzde 1,7 artarken satışınız ve müşteri memnuniyetiniz daha çok artacaktır. İş Bankası olarak yeşil binaları arttırmak için sektöre destek vermeye hazırız. Mevcut evini satarak yeni bir ev almak isteyen müşterilerimize “Evden Eve Konut Kredisi” ürünümüz ile kolaylık ve avantajlar sağlayabiliyoruz.  Yabancılara satışlarınızda konut kredisi kullanılması halinde büyük miktarlar tutan Sözleşme noter ve tercüme masraflarını ortadan kaldırmak üzere İngilizce, Arapça ve Rusça Sözleşmelerimiz bulunmaktadır” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantı sonrasında İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır tarafından İş Bankası Bireysel Krediler Müdürü Recep Haki’ye teşekkür plaketi verildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …