Home FOTO GALERİ KARDEŞ ŞEHİR TUTİN’DEN FESTİVALE DESTEK

KARDEŞ ŞEHİR TUTİN’DEN FESTİVALE DESTEK

- Guncellenme Tarihi: 21 Mayıs 2017 14:46
3 min read
KARDEŞ ŞEHİR TUTİN’DEN FESTİVALE DESTEK için yorumlar kapalı
0

İznik’te bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kültür, Sanat ve Çini Festivali’ne İznik’in çiçeği burnunda ki kardeş şehri Sırbistan’ın Tutin Şehri Belediye Başkanı Şemsudin Kuçeviç ve meclis üyeleri de katılarak destek verdi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın festivalde ki açılış konuşmasının ardından Kardeş Şehir Sırbistan-Tutin Belediye Başkanı Şemsudin Kuçeviç’i ve meclis üyelerini sahneye davet ederek İznik Çinisi hediyelerini takdim etti. Kardeş Şehir Belediye Başkanı Kuçeviç ise Başkan Sargın’a el dokuma halı hediye etti.

Sırbistan-Tutin Belediye Başkanı Şemsudin Kuçeviç tercümanı aracılığıyla yaptığı konuşmasında “Bizler hiçbir zaman kendimizi Türkiye’den ayrı düşünmedik. Aramızda ki mesafelere rağmen bizim kalbimiz hep Türkiye de Türk kardeşlerimiz ile oldu. Bizler 15 Temmuz burada ki Türk kardeşlerimiz kadar üzüldük. Ve her an bir çağrı bekledik. Eğer Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan biz Türk dostu ülke ve milletlere de bir çağrı yapmış olsaydı yüz binlerce vatandaşımızla anında desteğe gelmeye hazırdık. Ama Türkiye bunun üstesinden gelebilecek kabiliyete ve güçlü liderlere sahip olduğu için her türlü zorluğun üstesinden gelmeyi başarabiliyor. Ben bu duygu ve düşünceler ile Sayın Başkanımıza ve ekibine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyor, en kısa sürede kendilerini Tutin’de ağırlamaktan memnuniyet duyacağımızı belirtiyorum” dedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da kardeş şehir Tutin Belediye Başkanı Şemsudin Kuçeviç’e konuşmasından ve festivale teşrifleriyle desteklerinden dolayı teşekkür etti.

3.İznik Kültür Sanat ve Çini Festivali İznik Belediyesi önü Kılıçaslan Caddesi boyunca kurulan 40 adet stant 20-23 Mayıs 2017 tarihlerinde devam edecek. Festivalde 21 Mayıs 2017 akşamı saat 21.00’da ünlü pop sanatçısı Berkay sahne alacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…