Home FOTO GALERİ GEBELİK SEYAHATE ENGEL DEĞİL!

GEBELİK SEYAHATE ENGEL DEĞİL!

- Guncellenme Tarihi: 18 Mayıs 2017 18:13
5 min read
GEBELİK SEYAHATE ENGEL DEĞİL! için yorumlar kapalı
0

Özel Hayat Hastanesi’nden Kadın Doğum Uzmanı Dr. Nigar Güler, gebeliğin özel bir durum olmadığı sürece seyahate engel bir durum teşkil etmediğini söyleyedi.

Yolculuk, gelişen dünyamızda hayatımızdaki zorunluluklardan biri haline geldi. Gebelik durumunda zaman zaman uzun seyahatler mümkün olabiliyor. Ancak önlem alınmadığında bu seyahatler, tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor. Özel Hayat Hastanesi’nden Kadın Doğum Uzmanı Dr. Nigar Güler, gebeliğin bilinen özel bazı sorunlar olmadığı durumda seyahate engel bir durum olmadığını söyledi. Gebeliğin tüm süreçlerinde seyahate çıkılabileceğini vurgulayan Dr. Güler, “Yine de dikkat edilmesi gereken durumlar var. Gebelikte seyahat için en ideal zaman gebeliğin 3 ve 6. ayı arasındaki dönemdir. Çünkü ilk 3 ayda çünkü ilk üç ayda aşerme, bulantı, kusma, düşük tehdidi gibi problemler ve son üç ayda da büyüyen karın yolculuğu zorlaştırabilir” dedi.

YOLCULUKTA BOL SU İÇMEYE ÖZEN GÖSTERİN

Gebelikte özellikle uzun süren yolculuklarda dikkat edilmesi gereken noktalar olduğunu belirten Dr. Güler, şunları sıraladı: “Yolculuk boyunca bol su içilmelidir. Çünkü vücudun susuz kalması özellikle yaz aylarında oldukça tehlikeli bir durumdur. Rahat koltuklarda ve emniyet kemeri kullanarak seyahat etmek de çok önemlidir. Tren, araba, uçak veya otobüs yolculuklarında hareket kısıtlılığı olmaması gerekir ve molaların sık olması çok önemlidir. O yüzden seyahat şirketinden yolculuk öncesi bilgi alınması iyi olacaktır. Bu hususlardaki seçenekler doğrultusunda seyahat yapılması uygundur.”

RAHAT GİYSİLERLE YOLA ÇIKILMALI

Dr. Güler, gebelikte seyahate çıkacaklara önerilerde bulundu. Seyahat sırasında rahat giysiler ve ayakkabılar giyilmesi gerektiğini aktaran Dr. Güler, “Ayakların şişmemesi için yolculuk sırasında ayakların yüksekte tutmak gerekiyor. O yüzden uygun koltuk seçilmelidir. Sık sık molalarda yürümek gerekebilir. Ayrıca uygun rahat bir seyahat yastığı bulundurulmalıdır. Yola çıkmadan önce tuvalet ihtiyacı mutlaka giderilmelidir. Atıştırmalık yiyecek bulundurulmak da önemlidir. Yolculuğa çıkmadan önce duş almak ve temiz pamuklu giysiler giymek kokulara karşı hassasiyeti giderilebilir” bilgilerini verdi.

 SON 3 AYDA YOLCULUĞA DİKKAT!

Gebeliğin son üç ayında seyahat zorunlu olmadıkça yapılmaması önerildiğini vurgulayan Dr. Güler, sözlerini şöyle tamamladı: “Zorunlu durumlarda; otobüs, tren, araba, serbesttir. Ancak uçak yolculuğu için 27-28. haftadan sonra doktor raporu talep edilmektedir. Uçağa biniş sırasında sorun yaşamamak ve uçuşu kaçırmamak için doktorunuzdan ‘uçak yolculuğu yapmanızda bir sakınca olmadığına’ dair bir rapor alıp bunu tüm uçuşlarınız sırasında yanınızda taşımanız uygun olacaktır.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…