Home FOTO GALERİ Spor Şenlikleri ile dostluk köprüsünün temeli sağlamlaşıyor

Spor Şenlikleri ile dostluk köprüsünün temeli sağlamlaşıyor

- Guncellenme Tarihi: 15 Mayıs 2017 16:07
7 min read
Spor Şenlikleri ile dostluk köprüsünün temeli sağlamlaşıyor için yorumlar kapalı
0

Nilüfer 16. Uluslararası Spor Şenlikleri coşkusu, Nilüfer Belediyesi’nin kardeş şehir belediyelerinden gelen takımlarla daha da arttı.  Konuk sporcu ve heyetleri karşılayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Nilüfer Uluslararası Spor Şenliğimiz ile her yıl dünya barışı için sağlam temeller attığımıza inanıyorum” dedi.

 

Nilüfer 16. Uluslararası Spor Şenlikleri’nin uluslararası ayağı, kardeş kentlerden gelen takımların katılımı ile başladı. Başkan Mustafa Bozbey, Türkiye’den ve yurtdışından gelen Nilüfer Belediyesi’nin kardeş kent sporcularını ve beraberindeki heyetleri eşi Seden Bozbey ile birlikte karşıladı.

Kardeş kentlerden gelen heyetleri Nilüfer “Barış Meclisi”nde ağırlayan Başkan Bozbey, katılımlarından dolayı teşekkür etti.

DÜNYA BARIŞI İÇİN SAĞLAM TEMELLER ATILIYOR

Sporun, kardeşliğin, kültürün, sanatın ve gençliğe inananların kenti Nilüfer’de,  konukları ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Mustafa Bozbey, “Bu büyük organizasyon sizlerin katılımıyla daha da güçlendi. Türkiye’de ve dünyada yaşanan olumsuzluklara rağmen kardeşlik ruhumuzu diri tutup, burada yanımızda olmanız bizler adına ayrıca onur ve mutluluk vericidir. Farklı dilleri konuşabiliriz, farklı inançlarımız olabilir. Ama dünyayı güzelleştirecek olan tek şey, farklı çiçeklerin olağanüstü güzelleştirdiği bir bahçe gibi olabilmek, bir arada barışla yaşamanın kültürünü yerleştirebilmektir. Nilüfer Uluslararası Spor Şenliklerimiz ile her yıl dünya barışı için sağlam temeller attığımıza inanıyorum. Çünkü burada konuk gençlerimiz sporun yanı sıra birbirlerinin kültürlerini, dünyaya bakışlarını öğrenme, birbirlerini tanıma olanağı buluyorlar. En güzeli de bu şenliklerle geleceğe uzanan bir dostluk köprüsünün temeli sağlamlaştırılıyor” dedi.

Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’ne yaklaşık 20 bin öğrencinin katıldığını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Bu yüksek katılımla şenliklerimiz sadece Bursa’nın olimpiyatları diyebileceğimiz bir spor etkinliği değildir. Aynı zamanda, yukarıda bahsettiğim barış, dostluk ve kardeşlik olgularını güçlendiren bir organizasyondur. Nilüfer 16. Uluslararası Spor Şenliği’nin herkes için dostluk, kardeşlik ve sporun getirdiği tüm güzel ortak duygularla geçmesini diliyorum” diye kaydetti.

ÜLKELER ARASINDAKİ BAĞLAR GÜÇLENECEK

Başkan Mustafa Bozbey konuşmasının ardından konuklara günün anısına Bursa’ya özgü hediyeler verdi. Törende Afyon Dinar Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Karataş, Adıyaman Tut Belediye Başkanı Cemal Avcı, Romanya Braila Belediye Başkanı Viorel M. Dragomir, Ukrayna Mykolaiv Belediye Başkan Yardımcısı Yevhen Shevchenko, Polonya Lublin Belediye Başkan Yardımcısı Artur Szymczyk ve Bulgaristan Ardino Meclis Üyesi Mesut Hayrulov da böyle bir şenlikte yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Başkan Bozbey’e davet için teşekkür eden heyet temsilcileri, dev organizasyonun ülkeler arasındaki  bağların güçlenmesine büyük katkı sağlayacağını da vurguladılar.

Konuk heyetleri karşılama töreni Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kokteylle devam etti.

İLK KARŞILAŞMALAR GERÇEKLEŞTİ

Nilüfer Belediyesi’nin kardeş kentlerinden gelen takımlar basketbolda ilk karşılaşmalarını da yaptı.  Tut’tan gelen takım ile Ardino’dan gelen takım karşılaşırken, Mykolaiv’den gelen basketbol takımı Dinar takımı ile, Lublin’den gelen takım da Braila basketbol takımı ile şölen tadında müsabakalar gerçekleştirdi. Kardeş kentlerin katıldığı basketbol turnuvasının finalleri 18 Mayıs’ta yapılacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…