Home FOTO GALERİ Kılıçdaroğlu Sokak Hayvanları Refahı Kongresi’ne katıldı

Kılıçdaroğlu Sokak Hayvanları Refahı Kongresi’ne katıldı

- Guncellenme Tarihi: 13 Mayıs 2017 19:33
5 min read
Kılıçdaroğlu Sokak Hayvanları Refahı Kongresi’ne katıldı için yorumlar kapalı
0

Sokak Hayvanları Rehafı Kongresi’nin son gününe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. Kongrede veteriner hekimlere seslenen CHP Genel Başkanı, bütün canlıların doğada özgürce yaşamasını arzu ettiklerini belirtti.

Nilüfer Belediyesi ve Bursa Veteriner Hekimler Odası iş birliğiyle düzenlenen 2. Sokak Hayvanları Refahı Kongresi tamamlandı. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Temsilcisi, Türk Veteriner Hekimleri Birliği ile Ankara, İstanbul, Bursa ve  İzmir Veteriner Hekimler Odaları temsilcileri, yurtdışından akademisyenler, Lefkoşe Türk Belediyesi’nden yetkililer, sivil toplum örgütlerinden temsilciler ve Türkiye Hayvanları Koruma Derneği’nden toplam 250 kişinin katıldığı kongrede,  hayvan davranış problemleri ile bunlara karşı yapılabilecek uygulamalar, barınak ve geçici bakım evlerinde çalışan görevli veteriner hekimlerin karşılaştığı sorunlar ele alındı. Türkiye’nin yanı sıra yurtdışından da konuşmacıların yer aldığı kongrede, sokak hayvanlarının refahı konusunda güncel gelişmeler, deneyimler, ortak yaşam adına yapılması gerekenler ve Avrupa ülkelerindeki uygulamalar da paylaşıldı. Kongre aracılığıyla, ihtiyaç duyulan yasal düzenlemelerin gerçekleşmesi de hedefleniyor.

Kongrenin son gününe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sürprizi damga vurdu. CHP Genel Başkanı kongreye katılarak sokak hayvanlarının sorunlarına ilişkin değerlendirmeleri dinledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ve CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Orhan Sarıbal, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir’in katıldığı kongrede kısa bir konuşma yapan CHP lideri, sokak hayvanlarının sorunlarını çözmek ve onların refahını korumak adına yapılan kongrenin önemli olduğunu  ve bütün canlıların doğada özgürce yaşamasını arzu ettiklerini belirtti. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Hepimiz aynı düşüncelere sahibiz, aynı fikirleri savunuyoruz. Bütün bunların demokrasi içinde gerçekleşmesini istiyoruz bu da bize aydın sorumluluğu diye bir kavramı hatırlatıyor . Benim sorumluluğum var, sizin de tek tek aynı sorumluluğunuz var.  Aydın sorumluluğu, toplumun her kesimiyle oturup konuşmayı zorunlu kılıyor. Geniş kitleleri aydınlatmak onlara gerçekleri anlatmak gibi bir sorumluluğu zorunluluk haline getiriyor.  Benim kadar sizler için de geçerli bu sorumluluk. Sizler bunu yaptığınız ölçüde aydın olarak sorumluluklarınızı yerine getirmiş oluyorsunuz. Ben de arkadaşlarımla birlikte CHP şemsiyesi altında bu sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyorum. Eksiğimiz yanlışımız olabilir. Sizden gelen eleştiriyi saygıyla karşılıyoruz, eleştiri olacak ki yönetenler de ona göre tavırlarını belirlemiş olsunlar.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…