Home FOTO GALERİ Engelliler Piknikte Gönüllerince Eğlendi

Engelliler Piknikte Gönüllerince Eğlendi

- Guncellenme Tarihi: 12 Mayıs 2017 14:25
4 min read
Engelliler Piknikte Gönüllerince Eğlendi için yorumlar kapalı
0
  • Atatürk Kent Ormanı’nda Özel Bir Gün

 

Osmangazi Belediyesi’nin Engelliler Haftası nedeniyle düzenlediği piknik ve uçurtma şenliğine katılan engelli vatandaşlar, müzikler eşliğinde oyunlar oynarken, uçurtma uçurup, gönüllerince eğlendi.

 

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası kapsamında, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da bir dizi etkinlik programı hazırlayan Osmangazi Belediyesi, 10 Mayıs’ta gerçekleştirilen lunapark eğlencesinin ardından engelli vatandaşlar ve ailelerini, bu defa Atatürk Kent Ormanı’nda düzenlenen piknikte bir araya getirdi. Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi’nde (OBAM) eğitim gören engelli vatandaşların yanı sıra aileler ve onlara refakat eden vatandaşlarla birlikte yaklaşık 200 kişinin katıldığı piknik ve uçurtma şenliği, son derece keyifli görüntülere sahne oldu.

 

İlk olarak aileleriyle birlikte kendi uçurtmalarını yapıp uçurmak için koşturan engelli vatandaşlar, ardından çalan müzik eşliğinde dans edip oynadılar. Daha sonra aileleriyle birlikte mangalda pişen etlerle karınlarını doyuran engelli vatandaşların masalarını tek tek dolaşıp ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Halil Döner, Osmangazi’de yaşayan tüm vatandaşların eşit haklara sahip olduğunu söyledi. İnsanları engelli ya da engelsiz olarak ayrıştırmanın asla doğru bir şey olmadığını söyleyen Döner, “Dezavantajlı grup olarak isimlendirebileceğimiz bu vatandaşlarımızın, toplumdan dışlanmamaları, sosyal hayatın içinde kendilerine yer bulabilmeleri için her türlü her türlü desteği veriyoruz. Başkanımız Mustafa Dündar da bu konuda son derece hassas. Her yıl kutlanan Engelliler Haftası nedeniyle geleneksel hale getirdiğimiz etkinliğimize katılan engelli vatandaşlarımız ve aileleri, son derece keyifli bir gün geçiriyor. Onların eğlendiğini, mutlu olduğunu görmek bizler için büyük bir moral oluyor. Amacımız, onların hayata tutunmalarına, toplumla iç içe yaşamalarına katkı sağlamak” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…