Home EĞİTİM Balkanlar’dan Uluslararası Liseye Ziyaret

Balkanlar’dan Uluslararası Liseye Ziyaret

- Guncellenme Tarihi: 9 Mayıs 2017 15:01
6 min read
Balkanlar’dan Uluslararası Liseye Ziyaret için yorumlar kapalı
0

Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne Hayran Kaldılar

 

Osmangazi Belediyesi tarafından Milli Eğitim’e kazandırılan Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi, Balkan ülkelerindeki öğrencilerin de tercihlerinde ilk sırada yer alıyor.

 

Türkiye’nin tek çatı altında inşa edilen en büyük okulu olan Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi, Türk öğrencilerin yanı sıra yabancı öğrencilerin de tercihlerinde ilk sırada yer alıyor. Hamitler Mahallesi’nde 25 bin metrekare inşaat alanına sahip okul 36 derslik, toplantı ve konferans salonları, laboratuarları, yurdu, yemekhanesi, spor sahaları ile kampüsü andırıyor. Bu yıl ilk kez öğrenci kaydının yapıldığı lisede, 91’i Türkiye’den, 73’ü de 40 farklı ülkeden olmak üzere toplam 164 öğrenci eğitim görüyor. Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi, eğitim kalitesiyle özellikle Balkan ülkelerindeki öğrencilerin tercihinde büyük rol oynuyor.

 

Bosna Hersek, Kosova, Hırvatistan, Slovenya, Sırbistan ve Karadağ olmak üzere 6 Balkan ülkesini temsil eden heyet, Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Aralarında Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek, Saraybosna Üniversitesi Öğretim Üyeleri Sanjin Kadric ve Sead Şemsovic ile Bosna Hersek Sınav Dergisi Editörü Filip Mursel Begovic’in yer aldığı heyeti ağırlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, okul ve eğitimler hakkında bilgiler verdi.

“BİR OKUL 3 PROJE”

Başkan Dündar, Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlı bir proje okulu olduğunu ve okulda 3 projenin yer aldığını ifade ederek, “Fen ve Sosyal Bilimler Projesi, Uluslararası İmam Hatip Lisesi Projesi ve Hafızlık Projesi olmak üzere toplam 3 proje olarak öğrencilere eğitim veriliyor. Proje okullarında yönetici ve öğretmenler Bakanlık tarafından görevlendiriliyor. Buradaki amaç, 4 yılın sonunda her açıdan donanımlı, bulundukları ülkelerde ve üstlendikleri görevlerde rol model olabilecek, manevi ilimler ile pozitif bilimleri aynı potada eritmiş, kültür ve medeniyetinin gücüne inanan, uluslararası ilişkilere ilgili ve en az iki yabancı dil konuşan öğrenciler yetiştirebilmek. Bizler Balkanlar’dan daha çok öğrencinin bu okulda eğitim görmesini istiyoruz. Yurt dışından gelen öğrencilerimizin yol ve sağlık giderleri Türkiye Diyanet Vakfı tarafından karşılanıyor. Diğer giderleri ise Milli Eğitim Bakanlığı’nca karşılanıyor. Murad Hüdavendigar Han, Osmanlı’ya Balkanlar’ın kapılarını açan, Osmanlı’nın adalet, barış ve kardeşlik felsefesini Anadolu’dan Avrupa’ya ve dolayısıyla dünyaya yayılmasına öncülük eden, bu uğurda savaş meydanında şehit edilmiş ilk ve tek padişahımız. Onun ismini taşıyan bu okulumuz da, Bursa’dan çıkıp önce Balkanlar’a, daha sonra tüm dünyaya yayılan Türk Kültürü ve geleneğimizin 3 kıtaya değil, 5 kıtaya yansımasını sağlayacak bir okul olacak” dedi.

“GELECEĞİN LİDERLERİ BU OKULDA YETİŞECEK”

 

Okulu gezen, öğrencilerin hazırlamış olduğu TÜBİTAK bilim fuarı projeleri ve öğrencilere verilen eğitim hakkında bilgi sahibi olan Balkan heyeti, okulun gerek mimarisini gerekse de vizyon ve misyonunu çok etkileyici bulduklarını ifade ederek, “Bu okul, güzel bir düşüncenin ürünü. Hem İslam bilimleri hem de fen bilimlerinin kombinasyonu çok etkileyici. Öğrenci kalitesi için gösterilen hassasiyet de önemli. Geleceğin liderleri bu okulda yetişecektir. Bizler de temsil ettiğimiz Balkan ülkelerinde bu okulu tanıtacağız. Hatta Milli Eğitim Bakanlarımıza bu okul hakkında bilgiler vereceğiz” diye konuştu. 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…