Home FOTO GALERİ Bilgi Evleriyle Kadınlar Sanatla Buluşuyor

Bilgi Evleriyle Kadınlar Sanatla Buluşuyor

- Guncellenme Tarihi: 9 Mayıs 2017 15:06
6 min read
Bilgi Evleriyle Kadınlar Sanatla Buluşuyor için yorumlar kapalı
0
  • Evsel Atıklar Sanat Eserine Dönüşüyor

Osmangazi Belediyesi, Bilgi Evleri sayesinde anne ve çocukların bir arada üretim yapmasına imkan sağlıyor.

Mehmet Akif Mahallesi Bilgi Evi bünyesindeki evsel her türlü atığın değerlendirildiği kursta, kadınlar gündelik eşyadan sanat eserine kadar pek çok çalışma üretirken, çocukları da satranç öğreniyor. Evsel atıklardan sanat eserleri yaptıklarının altını çizen kurs eğitmeni Selime Dinç, “Kursiyerlerimiz, ortaya çıkardıkları ürünleri günlük hayatlarında kullanabilecekler. Süs eşyasından elbiseye, çantadan tokaya pek çok ev eşyası ve giyime kadar her şeyi yeniden dönüştürüyoruz. Pantolonlar, elbiseler üzerine nakış işliyoruz. Bir fiskostan etek yapabiliyoruz. Önümüzdeki günlerde çeyizlik eşyalar da yapacaklar. Ancak, kursiyerlerin, çeyizlik işlerle vakit kaybetmelerini istemiyorum. Daha çok gündelik kullanabilecekleri işler yapmalarını öneriyorum. Eski sargılardan pano yapan arkadaşlar var. İlerde dönüştürülüp satış da yapılabilir” diye konuştu.

Kış Dönemini İple Çekiyorlar

Eğitmen Dinç, vatandaşın ihtiyaçlarına cevap veren bir hizmet binasına sahip olduklarını belirterek, “Mahalle arasında olan bilgi evi, tam olarak ihtiyaca binaen yapılmış. Kadınlar, gönül rahatlığıyla geliyor. Çocuklarını evde bırakamayan veya bırakmak istemeyenler de geliyor. Çocukları da satranç öğreniyor. Çocuklar için de bir alan oluşturulmuş ve herkes gayet mutlu” dedi. Temel eğitimin alındığı ve

toplamda 2 ay süren eğitimlerin ilkini tamamlamak üzere olan kursiyerler, eylül döneminde de tam kadro devam etmek istediklerini söyledi.

Zıtlıkları Kullanarak Sanatsal Ürünler Üretiyorlar

Toplam modülü 150 saat olan kursta 20 kursiyer; pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 13.00 ila 17.00 saatleri arasında çocuklarıyla birlikte gidiyor. Çalışmalarında artık kumaşlardan, iplerden, kurdelelerden, taşlardan, topaçlardan, ağaçlardan, ağaç dallarından faydalandıklarını anlatan Dinç,  “Elimizin altında neler varsa bunları sanat eserine dönüştürme adına basit nakış iğnelerinden, Türk işi ve mefruşata kadar atık malzemelerden çok güzel işler çıkartıyoruz. Sadece atık malzemeyi değerlendirme değil, işi sanat eserine dönüştürmeye çalışıyoruz. Basit birleştirmeler değil, kum iğnesinden Çin iğnesine, nakışa kadar pek çok çalışmayı yapıyoruz. Dantele angles takımlarından çeşitli yöntemlerle dönüştürerek çanta yapıyoruz. Biz zıtlıklardan çok faydalanıyoruz. Örneğin, porselen tabağa nakış monte ediyoruz. Birbirine uyumsuz görünen malzemeleri kullanmayı seviyoruz. Porselenle ipi, metalle nakışı, deriyle kumaşı bir arada kullanmayı seviyoruz. Bu anlayışla çalışmalarımızı üretiyoruz” diye konuştu.

3 çocuk annesi 38 yaşındaki kursiyer Safiye Vural, herkesin çok zevk alarak çalıştığını belirterek, “Dışarıda vakit kaybedeceğime burada en azından sosyalleşmek, ruh sağlığımız için bizlere çok iyi geliyor. Sosyalleşmek ve verimli iş üretmek adına burayı tercih ediyorum. Kurs merkezimiz de bize çok hitap ediyor. Buraya gelirken çocuklarımızı da yan taraftaki satranç kursuna getiriyoruz. Çocuklar güvende olunca bizler de gönül rahatlığıyla çalışıyoruz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…